Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Skolyoz Hastalığı Çocukları Nasıl Etkiliyor?

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, skolyoz, her yaş grubunda ortaya çıksa da en sık 10 ila 16 yaş aralığında görülüyor. Skolyoz gelişme riskinin kız çocuklarında erkeklere göre yaklaşık 8 kat daha fazla olduğunu belirten Doç. Dr. Tuğrul Ergün, eğriliğin ilerleme ihtimalinin de yüksek olduğunu açıkladı. İstatistiklere göre, skolyoz tanısı konan her 10 çocuktan 1’inin tedavi edilmediğinde cerrahi müdahale gerektirecek seviyeye ulaştığını ifade eden Ergün, erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Skolyozun genellikle ağrıya neden olmaması, ailelerin durumu fark etmesini geciktirebileceğine vurgu yapan Ergün, erken belirtileri gözlemleyerek hastalığın önüne geçilebileceğini belirtti. Skolyozun erken teşhisinde öğretmen-aile işbirliğinin önemli olduğunu söyleyen Ergün, düzenli okul taramalarının skolyoz tanısının artmasına önemli katkı sağladığını belirtti.

Skolyoz tanısının basit bir süreç olduğunu belirten Tuğrul Ergün, eğrilikten şüphelenilen durumlarda röntgen çekilerek tanının konulduğunu ve tedavinin şekillendirildiğini söyledi. Kontrollerin önemine vurgu yapan Ergün, erken tanının cerrahi müdahale gerektirmeden kontrol altına alınabileceğini ve tedavinin başarısında ailelerin tutumunun önemli olduğunu belirtti.

Ergün, skolyozun çocuğun genel sağlığını etkileyebileceğini ve günlük aktivitelerinin dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti. Düzenli kontrollerin ve doğru ergonomik uygulamaların skolyozun erken teşhisinde başarının arttığını ifade eden Ergün, beden farkındalığını artırmaya yönelik egzersizlerin duruşun korunmasına katkı sağlayabileceğini kaydetti.

Related Posts

KKKA vakaları aşı konusunu yeniden gündeme getirdi

Yurt genelinde havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırmasına bağlı Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) vakaları görülmeye başlandı.

Çilek, vişne ve kiraz… Bakın neye iyi geliyor!

Diyetisyen Fatma Gizem Bahadır, yaz mevsiminin gözde meyveleri çilek, vişne ve kirazın kalp sağlığına etkilerini anlattı. Bu kırmızı meyvelerin antioksidan içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirdiğini ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu vurguladı.

Uzmanlar uyarıyor: İyot fazlalığı da tiroit hastalıklarını tetikleyebilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyotun, tiroit hormonlarının üretimi için hayati önem taşıdığına işaret ederek, iyot eksikliğinin sadece guatr gibi bez büyümelerine yol açmakla kalmayıp, hormon yetersizliklerine de neden olabileceğini belirtti.

Egzersiz, kanserin tekrarlamasını önlemede ‘ilaçlardan daha etkili’ olabilir

Yeni bir araştırma, egzersizin kanserin tekrarlamasını önlemede ‘ilaçlardan daha etkili’ olabileceğini gösterdi.

Geceleri aç uyanıyorsanız dikkat: Bu durum bir hastalık habercisi olabilir

Gece uykusundan açlık hissiyle uyanmak sadece psikolojik değil, gizli bir metabolik hastalığın habercisi olabilir. Uzmanlar, bu durumun gizli hipoglisemi ve insülin direnci gibi ciddi sağlık sorunlarına işaret edebileceğini dile getirdi.

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı