Egzamayı tarihe gömecek tedavi! Artık kabusunuz olmayacak

Egzamanın Modern Çözüm Yöntemleri ile Mücadelesi

Çoğu insanın karşı karşıya kaldığı egzama sorunu, bazen yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Modern tıbbın sunduğu tedavi yöntemleriyle kontrol altına alınabilen bu rahatsızlık, şiddetli kaşıntılara neden olabilir. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ayşe Akman, egzamanın tedavi edilebilir olduğunu vurguluyor.

Egzama Artık Tarihe Karışıyor

Akman, ilaç tedavisiyle egzamanın kontrol altına alınabileceğini belirtiyor. “Egzama, vücudun yabancı bir maddeye karşı verdiği reaksiyon nedeniyle ortaya çıkar. Deri hastalıkları arasında en sık karşılaşılanlardan biridir” diyor.

İki farklı türü bulunan Egzama

Egzamanın farklı şekillerde ortaya çıkabileceğini belirten Akman, deride kızarıklık, kalınlaşma ve kepek gibi semptomlarla kendini gösterebileceğini söylüyor. Atopik ve dermatit olarak kategorize edilen egzamanın tedavi sürecini de doğrudan etkilediğini vurguluyor.

Egzamanın tanısında yama testleri gibi yöntemlerin kullanıldığını belirten Akman, bunun amacının hastalığı mantar veya deri hastalıklarından ayırmak olduğunu ifade ediyor.

Stresten Uzak Durmak Önemli

Egzamanın pek çok farklı nedeni olabileceğini belirten Akman, “Stres, çevresel faktörler, hayvan tüyleri ve bitkilerin polenleri gibi uçuşan alerjenler egzamanın tetikleyicileri olabilir. Hastalarımıza bu tetikleyicilerden uzak durmalarını öneriyoruz” diyor.

Egzama için stressiz bir yaşam sürmenin ve çevresel etkilerden kaçınmanın önemli olduğunu vurgulayan Akman, “Bariyer deri kremleri gibi nemlendiriciler kullanarak derinin kuruluğunu gidermek egzamanın ilerlemesini engelleyebilir” diye ekliyor.

Related Posts

Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Ergün, erken tanı konulan skolyoz vakalarının yüzde 90’ının cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kontrol altına alınabildiğini belirtti.

KKKA vakaları aşı konusunu yeniden gündeme getirdi

Yurt genelinde havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırmasına bağlı Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) vakaları görülmeye başlandı.

Çilek, vişne ve kiraz… Bakın neye iyi geliyor!

Diyetisyen Fatma Gizem Bahadır, yaz mevsiminin gözde meyveleri çilek, vişne ve kirazın kalp sağlığına etkilerini anlattı. Bu kırmızı meyvelerin antioksidan içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirdiğini ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu vurguladı.

Uzmanlar uyarıyor: İyot fazlalığı da tiroit hastalıklarını tetikleyebilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyotun, tiroit hormonlarının üretimi için hayati önem taşıdığına işaret ederek, iyot eksikliğinin sadece guatr gibi bez büyümelerine yol açmakla kalmayıp, hormon yetersizliklerine de neden olabileceğini belirtti.

Egzersiz, kanserin tekrarlamasını önlemede ‘ilaçlardan daha etkili’ olabilir

Yeni bir araştırma, egzersizin kanserin tekrarlamasını önlemede ‘ilaçlardan daha etkili’ olabileceğini gösterdi.

Geceleri aç uyanıyorsanız dikkat: Bu durum bir hastalık habercisi olabilir

Gece uykusundan açlık hissiyle uyanmak sadece psikolojik değil, gizli bir metabolik hastalığın habercisi olabilir. Uzmanlar, bu durumun gizli hipoglisemi ve insülin direnci gibi ciddi sağlık sorunlarına işaret edebileceğini dile getirdi.