Yüzme havuzu skandalı: 48 çocuk zehirlendi

Giresun Yüzme Havuzunda Zehirlenme Şüphesi!

Bugün sabah saatlerinde Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olimpik yüzme havuzunda korkunç bir olay meydana geldi. Olayda, 17’si çocuk toplam 21 kişi ambulanslarla hastaneye sevk edilirken, 32 kişi de kusma, bulantı ve baygınlık belirtileriyle aileleri tarafından hastaneye götürüldü. Zehirlenme şüphesi bulunan bu olayla ilgili Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün sabah saatlerinde Giresun Merkez Seldeğirmeni Mahallesi’nde bulunan Olimpik Yüzme Havuzu’nda senkop (baygınlık) vakaları yaşandığı ihbarı alınmıştır. Olay yerine hızla müdahale eden sağlık ekiplerimiz, birden fazla çocuğun baygınlık, bulantı ve kusma belirtileri gösterdiğini tespit etmiştir. 17 çocuk Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkedilirken, 4 yetişkin ise Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine götürülmüştür. Sağlık, emniyet, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz koordineli bir şekilde olayın nedenini araştırmakta olup gerekli önlemleri almıştır. Detaylı incelemeler devam etmektedir.”

Valilik Basın Birimi tarafından yapılan ek açıklamada, hastaneye kaldırılan kişi sayısının 48 çocuk ve 5 yetişkin olmak üzere toplam 53’e yükseldiği belirtilmiştir.

Related Posts

TBMM’de, gelecek hafta RTÜK ve HSK üyeliklerine seçim yapılacak

TBMM Genel Kurulu’nda gelecek hafta 3 RTÜK, 5 HSK üyeliği için seçim yapılacak. RTÜK için AK Parti, CHP ve İYİ Parti kontenjanlarından birer üye seçilecek. RTÜK üyeliği için partilerden, 16 Mayıs Cuma gününe kadar isim bildirmelerinin isteneceği öğrenildi.

Provokasyon gibi karar: Batı Şeria’da ilhaka ramak kaldı

Tüm dünya İsrail’in Gazze’de bir buçuk yılı aşkın sürdürdüğü soykırıma odaklanmış ve saldırıları durdurmaya çabalarken İsrail kabinesi önceki gün geç saatlerde aldığı kararla Batı Şeria’daki işgali “meşrulaştırma” yolunda önemli bir adım attı.

Trump Suudi Arabistan’da ikram edilen kahveyi içmedi

ABD Başkanı Donald Trump, 13-16 Mayıs tarihlerinde üç ülkeyi kapsayan Orta Doğu turunun ilk ayağı Suudi Arabistan’a geldi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD Başkanı Trump’ı, başkent Riyad’daki Melik Halid Havalimanı’nda karşıladı. Ziyaret sırasında ABD Başkanı Trump’a yerel kahve ikram edildi. Kahveyi içmeyen Trump sosyal medyada dikkatleri üzerine çekmişti. Baharatlı bir Arap kahvesi olan Ghahwa, Suudi misafirperverliğinin temel unsurlarından biri olarak biliniyor.

Kremlin: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın teklifini tamamen desteklediğini vurguladı

Kremlin: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın teklifini tamamen desteklediğini vurguladı

Marmara’nın turistik körfezinde müsilaj kabusu

Busa’nın Gemlik Körfezi müsilajla kaplanırken, ilçenin turistik mahallelerinin sahillerinde oluşan tabaka, endişeye yol açtı. Yaz sezonunun başlamasıyla, Bursa ve İstanbul’daki tatilcilerin akın ettiği Kumla, Karacaali ve Narlı mahallerinin sahillerindeki müsilaj, hem esnafı hem de vatandaşı tedirgin eti.

Rümeysa Öztürk, yaşadığı Massachusetts eyaletine döndü

Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle yaklaşık 6 haftadır gözaltında tutulmasının ardından serbest kalan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk, eğitim gördüğü Massachusetts eyaletine döndü.