‘Yüksek teknolojili ürün ihracatımız, geçtiğimiz yıl 101 milyar dolara ulaştı’

“`html

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Muğla’da Yeni Projelerin Tanıtımını Yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Muğla Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) yeni projelerinin açılış törenine katıldı. Törende konuşma yapan Bakan Kacır, “Muğla, tarihi medeniyetlerin izlerini taşıyan, eşsiz doğası ve sıcak insanlarıyla Ege’nin parlayan yıldızı. Likya Yolu, Bodrum Kalesi ve doğal güzellikleriyle Muğla, dünya genelinde önemli bir turizm merkezi olma özelliği taşıyor. Bugün burada, şehrimizin ekonomik gelişimine katkıda bulunacak 10 yeni projeyi hayata geçiriyoruz. Bu projelerin Muğla’ya, Muğlalılara ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye Yüzyılı’ Vizyonu ve Ekonomik Hedefler

Bakan Kacır, Türkiye’nin son 22 yılda önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek, “Ülkemiz, ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefi doğrultusunda sağlam temellerle ilerliyor. Planlı ve uygulamalı politikalar sayesinde genel ekonomik büyüme sergilendi. Milli gelirimizin 236 milyar dolardan 1.3 trilyon dolara çıkması bunun en büyük göstergesi. Orta-yüksek teknolojili ürün ihracatımız son yıllarda önemli oranda artış gösterdi.” şeklinde konuştu.

Kalkınma Projeleri ve Destekler

Bakan Kacır, Muğla’nın kalkınma seferberliğinden en çok yararlanan illerden biri olduğunu vurgulayarak, “1460 teşvik belgesi ile Muğla’da 221 milyar liralık sabit yatırımın önünü açtık. KOBİ’lere verdiğimiz destekle ekonomik kalkınmayı desteklerken, Teknopark ve Ar-Ge merkezi ile şehrimizi teknoloji üssü haline getiriyoruz.” açıklamasında bulundu.

Alternatif Turizm Yenilikleri

Bakan, Muğla’ya yönelik alternatif turizm alanlarında önemli projeler geliştirdiklerini belirterek, “Doğa sporları, arıcılık gibi çeşitli alanlarda şehirde çeşitli projeler hayata geçirildi. Özellikle spor ve macera turizmini destekleyen projeler, Muğla’nın turizm potansiyelini artıracaktır.” dedi.

Gelecek Planları ve Proje Hedefleri

Bakan Kacır, yakın dönemde kamuoyuna açıklanacak yeni projelere dair bilgiler vererek, “Muğla, tarımsal üretimde gençleri teşvik etme kararlılığındadır. Yenilikçi tarım uygulamalarını yaygınlaştırarak ekosistemimizi güçlendirmeye devam edeceğiz.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Destek ve projelerin devamı ile Muğla’nın ekonomik kalkınmasının hızlanarak süreceği düşünülüyor.

“`

Related Posts

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

19 Mart hasarı büyüyor, 5 haftada 49,5 milyar dolar satıldı

19 Mart hasarı büyürken, 5 haftada 49,5 milyar dolar satıldı. Tüm güven endeksleri dipte olurken, tablonun faturası yine halkı kesilecek.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2025 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Banka net kârını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 artırdı.

Cem Boyner’in babası, TÜSİAD’ın kurucularından Osman Boyner yaşamını yitirdi

Boyner Holding ve TÜSİAD’ın kurucularından, iş insanı Cem Boyner’in babası Osman Boyner 99 yaşında hayatını kaybetti.

Merkez Bankası rezervleri 146,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Bakanlık açıkladı: Bugün hesaplara yatırılacak!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yönelik destekleme ödemelerinin başlatıldığını duyurdu. Bakan Yumaklı, sürdürülebilir üretim için yapılan desteklerin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.