Referandumdan ‘evet’ kararı çıktı

Eskihamidiye köyü artık bir mahalle haline geliyor

Bartın’ın merkezine bağlı Eskihamidiye köyünde, mahalle statüsüne geçiş için yapılan referandumda köy halkı kararını verdi. Daha önceki iki referandumda ‘hayır’ oyu çıkan köy, bu sefer ‘evet’ diyerek mahalle statüsüne geçme kararı aldı.

Toplamda 661 seçmenin bulunduğu köyde, sandık başına giden 466 kişiden 276’sı ‘evet’, 180’i ise ‘hayır’ oyu kullandı. Bu sonuçla birlikte Eskihamidiye köyü, Kozcağız beldesine bağlı bir mahalle olma yolunda önemli bir adım attı.

Referandumun sonuçlarına göre, Eskihamidiye’nin mahalle olması için belediye meclisinin alacağı kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Valilik tarafından onaylanması gerekmektedir. Bu süreçler tamamlandıktan sonra Eskihamidiye, köy statüsünden çıkarak Kozcağız Belediyesi’ne bağlanacaktır.

Köy halkı için tarihi bir öneme sahip olan referandum, bölge sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanırken, bundan sonraki süreçler de titizlikle takip edilecektir.

Related Posts

İYİ Parti’den MHP’li Semih Yalçın’a çok konuşulacak yanıt

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yalçın’ın sözlerine İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ten yanıt geldi.

Meteoroloji bölge bölge uyardı: Yeni haftada kavrulacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, hafta boyunca etkili olacak hava durumuna ilişkin bilgi verdi. Çelik, yapılan son değerlendirmelere göre sıcaklıkların yeni haftayla …

SDG’den ABD Büyükelçisi’ne “özerklik” tepkisi, Şam – Kuzey Suriye görüşmeleri kesildi

ABD Temsilcisi Barrack federasyona kapıyı kapattı. Kuzeydoğu Suriye Yönetimi yazılı açıklama ile talebini yineledi: “Tüm bileşenlerin haklarını güvence altına alan yeni anayasa”

Filistin: Sivillerin korunması ve yardım girişi için İsrail’in Gazze’ye saldırıları derhal durdurulmalı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde kadın, çocuk ve yaşlı ayırımı yapmadan sivil halka karşı toplu katliamları sürdürdüğüne dikkati çekerek, Filistinli sivillerin korunması ve bölgeye yeterli miktarda insani yardım girişinin sağlanması için İsrail’in saldırılarının derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Kediyi kurtarmak isterken dere yatağına düştü: O anlar kamerada

Tokat’ın Erbaa ilçesinde korkuluklarda mahsur kalan kediyi kurtarmaya çalışan Derya Bolat (23) dere yatağına düşüp yaralandı. Bolat, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

İmamoğlu’nun afişlerinin toplatılmasına Bakan Yerlikaya’dan tek cümlelik yanıt

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İmamoğlu’nun afişlerinin toplatılmasına ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Yerlikaya görev ve sorumluluk alanlarında yer almadığını belirtti.