Öğrencilerden BAÇEM’de bitkilerin dünyasına yolculuk

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Doğadan Çocuklara” projesi kapsamında Burhaniye Faruk Kızıklı İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerini konuk etti.

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban liderliğindeki Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Gastronomi Bölümü 3.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan projede, ilkokul öğrencileri, BAÇEM’de tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili bilgi edindiler. Tıbbi ve aromatik bitkilerin gastronomi alanında da sıkça kullanıldığı vurgulanırken, öğrenciler BAÇEM’de bitkileri yakından inceleme fırsatı buldular.

Uygulamalı Gözlem ve İnceleme

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı BAÇEM’de, öğrenciler tıbbi ve aromatik bitkilerin ilaç endüstrisinde, kozmetik ürünlerde, parfümlerde ve esanslarda nasıl kullanıldığını öğrendiler. Öğrencilere bitkilerin şifalı, rahatlatıcı çaylar ve baharatlar olarak da kullanım alanları hakkında bilgi verildi. BAÇEM personeli Elif Budak, öğrencilere bitkilerin yetişme koşullarını ve kullanım alanlarını açıkladı. Öğrenciler, tıbbi ve aromatik bitkileri yerinde inceleyerek gözlemledikten sonra teknik gezi sonunda biberiye fidelerini toprağa diktiler.

Related Posts

15 baronun başkanından DEM Parti’ye ‘süreç’ ziyareti… Tuncer Bakırhan: ‘Bahçeli’nin çıkışı, Öcalan’ın dünyada ezber bozan çağrısı bizi çok umutlandırdı’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinden gelen baro başkanları ile görüştü, “Bahçeli’nin çıkışı, Öcalan’ın dünyada ezber bozan çağrısı ve örgütünün buna olumlu yanıt vermesi bizi çok umutlandırdı. DEM Parti olarak başından beri sürece inandık ve katkı veriyoruz” ifadesini kullandı.

Rusya, Kiev’de sivilleri vurdu: 15 ölü

Rusya, Kyiv’de onlarca sivil hedefi vurdu. Dokuz katlı bir apartman yerle bir oldu, en az 15 kişi yaşamını yitirdi. Zelenski saldırıyı “başkentin gördüğü en korkunç yıkım” diye tanımladı. ABD vatandaşı bir kişi de hayatını kaybetti.

İtalya başbakanı Meloni, Trump’a Gazze’de ateşkes için çalışılması gerektiğini yineledi

İtalya başbakanı Meloni, Trump’a Gazze’de ateşkes için çalışılması gerektiğini yineledi

‘Güç merkezinde çok kutuplu dünyaya doğru bir kayma yaşanıyor’

Eski Sri Lanka Devlet Başkanı Wickramasinghe, dünya dışı aktörlerin önemli rol oynamaya başladığına dikkat çekerek güç merkezinde çok kutuplu dünyaya doğru bir kayma yaşandığının altını çizdi.

Güney Afrika’da sel: 90 ölü

Güney Afrika’nın Doğu Cape eyaletinde şiddetli yağışlar ve kar fırtınalarının neden olduğu selde 90 kişi yaşamını yitirdi. Nijerya’daki sel felaketi! 7 çocuğun daha cansız bedenine ulaşıldı Doğu Cape eyalet hükümetinden yapılan açıklamada, bölgede …

İran saldırısında hasar alan Weizmann Enstitüsü, İsrail’in nükleer teknolojisi için ne kadar önemli?

İsrail nükleer programının babası Bergmann, enstitünün nükleer çalışmalarına liderlik etti