Netanyahu’nun barışa niyeti yok

İsrail, Yedek Askerlerini Göreve Çağırarak Gazze Şeridi Operasyonlarını Genişletiyor

İsrail ordusu, binlerce yedek askere görev emri göndererek Gazze Şeridi’ndeki operasyonlarını genişletmeye hazırlanıyor. Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ateşkese niyeti olmadığı belirtilirken Hamas ile müzakerelere aracılık yapan Katar’a sert eleştirilerde bulundu.

‘Hamas’a Baskı İçin

İsrail kabinesi, Gazze’de genişletilmiş operasyonu onaylamak için toplandı. Ordunun on binlerce yedek askeri göreve çağırma emri verdiği bildirildi. Genelkurmay Başkanı Korgeneral Eyal Zamir’in Gazze’deki Hamas’a baskıyı arttırma amacıyla Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Israel Katz’a bir plan sunduğu öne sürüldü. İsrail medyasına göre, genişleme operasyonuyla Hamas’a ateşkes anlaşması müzakerelerinde baskı yapmayı amaçlanıyor. Yedek askerler, Gazze’de liderlik yaparak yeni bir saldırıya öncülük edecek düzenli askerlerin yerine geçecek.

Katar, Mısır ve ABD arabuluculuğuyla ocak ayındaki ateşkese tek taraflı olarak uymayan İsrail, 18 Mart’tan bu yana Gazze’ye karadan ve havadan saldırmayı sürdürüyor.

‘Doha Kararını Versin’

Netanyahu, Gazze saldırısı yeniden başladığından beri savaşı sürdürme çağrılarını arttırıyor. Son olarak, arabuluculardan Katar’ı “iki taraflı oynamakla” suçladı. Netanyahu, Katar’ın Hamas barbarlığının mı yoksa medeniyetin mi yanında olduğuna karar vermesi gerektiğini belirtti.

Husi İsyanları Havalimanı Yakınını Vurdu

Yemen’deki İran destekli Husi isyancılar tarafından atılan bir füze, İsrail’in Ben Gurion Havalimanı yakınlarına düştü. Altı kişinin hafif şekilde yaralandığı saldırı sonucunda hava trafiği kısa süreliğine durduruldu. İsrail güvenlik kaynakları, savunma sistemlerinin füze saldırısını durduramadığını açıkladı. Husiler ise saldırıyı uluslararası havayollarına yönelik bir uyarı olarak değerlendirdi.

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, sert karşılık vereceklerini belirterek, “Bize saldıranlara yedi katı güçle saldıracağız” dedi.

Related Posts

FFF

FFF

OOOO

XXX

Belgesel yayınlandı: Putin’in 25 yılı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 25 yıllık iktidarı dönemindeki önemli olayların ve Kremlin Sarayı’nda yaşadığı daireden görüntülerin yer aldığı bir belgesel yayımlandı.

İBB İmar Daire Başkanı Ramazan Gülten’den mektup: ‘Aydınlık günlerde buluşalım’

İBB soruşturmalarının ikinci dalgasında tutuklanan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten Silivri Cezaevi’nden bir mektup kaleme aldı. Gülten, “Kentin kamusal alanlarını, su havzalarını, tarım alanlarını, ormanlık alanlarını; ranta, talana, Kanal’a karşı savunan ‘İstanbul Muhafızları’, bu tür karşılıksız suçlamalarla, görevlerini hukukun gerekleri çerçevesinde yapmaktan alıkonuldular” dedi.

Çin’de turist tekneleri alabora oldu: 9 ölü, 70 yaralı

Çin’de turist tekneleri alabora oldu: 9 ölü, 70 yaralı

Hadi Numan bey, o gün geldi, kurtar İstanbul’u

Eski Erdoğan ve AKP muhalifi, bugünün TBMM Başkanı, Kanal İstanbul’un ateşli karşıtıydı projeyi hayali, yanlış ve eksik buluyor, tabiat yıkımının karşısında olacağını söylüyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir