Konak Belediyesi Emekli İşçilerin Tazminatlarını Ödemiyor: AK Parti İlçe Başkanı Şikayet Etti
Konak Belediyesi’nden emekli olan 27 işçinin tazminatlarını alamaması üzerine seslerini duyurduğu AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, belediyenin aldığı 60 milyon TL’lik krediyle ilgili sorular sordu.
Tazminatlarını alamayan emekli belediye çalışanları, AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş’ı ziyaret etti. Başdaş, Şubat ayında belediyenin İller Bankası’na teminat mektubu başvurusunda bulunduğunu hatırlatarak, “Bizler emeklilerimizin mağdur olmaması için bu krediye destek verdik. Ancak bize gelen haberler maalesef olumsuz” açıklamasını yaptı.
Başdaş, Konak Belediyesi’nin hesaplarının farklı alanlara aktarılmış olabileceğine dikkat çekerek, “Bazı firmalar, ilçedeki çöplerin toplanması için satın alınan çöp poşetlerinin dahi parasının hala ödenmediğini söylüyor. Bu tür haberler bizi endişelendiriyor. İşçi kardeşlerimizin mağdur olmaması için tazminatlarının acilen ödenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Başdaş’ı ziyaret eden Konak Belediyesi işçi emeklisi Sait Kanpak, Aralık 2024’te emekli olduğunu belirterek, “Bir ay sonra kıdem tazminatımı ve izin haklarımdan ötürü biriken paramı alacağım denildi. Ancak hala bekliyorum. Bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz” dedi.
İşçi emeklisi Adnan Tokay ise Aralık ayında dilekçesini verdiğini ifade ederek, “Ekim ayında dilekçesini verip halen hakkını alamayan arkadaşlarımız var. Ben 1 milyon TL’nin üzerinde alacağım olmasına rağmen sadece 250 bin TL alabildim. Hiçbir şey alamayan arkadaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Hakkımızın verilmesini istiyoruz ve bunun için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş, hükümetin emekli ikramiyesiyle ilgili eleştirilerde bulunan muhalefetin bu durumu görmesi gerektiğini belirterek, “Emekli ve emekçi kardeşlerimizin hakkı adına konuşanlar, önce Konak Belediyesinden emekli olan kardeşlerimizin feryadını duysun” ifadelerini kullandı. – İZMİR
More Stories
Hakan Fidan, Cenevre’de Stephen Doughty ile Görüştü
Yalova’da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı, 1 Tutuklama
Trump’tan Husi Uyarısı: ‘Her Saldırı İran’a Yazılacak’