İsrail’den Rusya kararı: Uçuşlar durduruldu

El Al, Kazakistan’da Düşen Azerbaycan Uçağı Nedeniyle Moskova Uçuşlarını İptal Etti

İsrail hava yolu şirketi El Al, Azerbaycan uçağının Kazakistan’da düşmesinin ardından, gelecek hafta yapılması planlanan Moskova uçuşlarını iptal etti. Yerel basında yer alan habere göre, El Al, yaşanan olayın ardından Moskova seferlerini durdurma kararı aldı.

İptal kararının, dün Azerbaycan uçağının Kazakistan’da düşmesinin ardından alındığı belirtildi. Güvenlik önlemleri ve uçuş rotalarıyla ilgili değerlendirmeler yapılırken, El Al’ın Moskova uçuşları için nasıl bir planlama yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

Bakü-Grozni seferini yapan AZAL’a ait Embraer 190 tipi uçak, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında düşmüştü.

AZAL, uçakta 5 kişilik mürettebat ve 62 yolcudan oluşan toplam 67 kişinin bulunduğunu açıklamıştı.

Kazada 38 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin ise kurtulduğu belirtilmişti.

Uçağın Rus “Pantsir-S” hava savunma sistemi saldırısına uğradığı iddia edilmiş, Azerbaycanlı yetkililer bu iddiaları doğrulamıştı.

Related Posts

15 baronun başkanından DEM Parti’ye ‘süreç’ ziyareti… Tuncer Bakırhan: ‘Bahçeli’nin çıkışı, Öcalan’ın dünyada ezber bozan çağrısı bizi çok umutlandırdı’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinden gelen baro başkanları ile görüştü, “Bahçeli’nin çıkışı, Öcalan’ın dünyada ezber bozan çağrısı ve örgütünün buna olumlu yanıt vermesi bizi çok umutlandırdı. DEM Parti olarak başından beri sürece inandık ve katkı veriyoruz” ifadesini kullandı.

Rusya, Kiev’de sivilleri vurdu: 15 ölü

Rusya, Kyiv’de onlarca sivil hedefi vurdu. Dokuz katlı bir apartman yerle bir oldu, en az 15 kişi yaşamını yitirdi. Zelenski saldırıyı “başkentin gördüğü en korkunç yıkım” diye tanımladı. ABD vatandaşı bir kişi de hayatını kaybetti.

İtalya başbakanı Meloni, Trump’a Gazze’de ateşkes için çalışılması gerektiğini yineledi

İtalya başbakanı Meloni, Trump’a Gazze’de ateşkes için çalışılması gerektiğini yineledi

‘Güç merkezinde çok kutuplu dünyaya doğru bir kayma yaşanıyor’

Eski Sri Lanka Devlet Başkanı Wickramasinghe, dünya dışı aktörlerin önemli rol oynamaya başladığına dikkat çekerek güç merkezinde çok kutuplu dünyaya doğru bir kayma yaşandığının altını çizdi.

Güney Afrika’da sel: 90 ölü

Güney Afrika’nın Doğu Cape eyaletinde şiddetli yağışlar ve kar fırtınalarının neden olduğu selde 90 kişi yaşamını yitirdi. Nijerya’daki sel felaketi! 7 çocuğun daha cansız bedenine ulaşıldı Doğu Cape eyalet hükümetinden yapılan açıklamada, bölgede …

İran saldırısında hasar alan Weizmann Enstitüsü, İsrail’in nükleer teknolojisi için ne kadar önemli?

İsrail nükleer programının babası Bergmann, enstitünün nükleer çalışmalarına liderlik etti