İran’dan ABD ve İsrail’e saldırı tehdidi: Güçlü bir şekilde karşılık vereceğiz

İran devlet televizyonuna konuşan Nasırzade, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in, Yemen’deki Husileri desteklediği iddialarına karşı İran’a yapılan askeri saldırı tehditlerine yanıt verdi.

Yemen’deki Husilerin bağımsız olduklarını ve kendi kararlarını aldıklarını belirten Nasırzade, “Bu konunun İran ile hiçbir ilgisi yok. ABD’ye bölgede kriz çıkarmamalarını tavsiye ediyoruz çünkü İran, Kızıldeniz’deki Amerikan uçağının gemiden düşmesinden sorumlu değil.” şeklinde konuştu.

İran’ın savaş istemediğini ve savaş başlatmayacağını vurgulayan Nasırzade, “Eğer İran’a saldırı olursa ya da savaş ilan edilirse güçlü bir şekilde karşılık vereceğiz. Eğer savaş ABD veya Siyonist rejim (İsrail) tarafından başlatılırsa, İran onların çıkarlarına, üslerine ve güçlerine saldıracaktır.” dedi.

Ülkesinin bölgedeki komşularını dost olarak gördüğünü belirten İranlı bakan, “Komşu ülkelerle hiçbir düşmanlığımız yok ve aramızda kardeşlik hakim fakat eğer İran’a saldırılırsa, bölgedeki Amerikan üsleri hedefimiz haline gelecektir.” şeklinde konuştu.

ABD’DEN YAPILAN TEHDİTLER

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, 1 Mayıs’ta sosyal medyadan yayınladığı mesajda, İran’a yönelik tehditlerde bulunmuş ve Husilere verilen desteğin farkında olduklarını belirtmişti. Hegseth, “Ne yaptığınızı biliyoruz. ABD ordusunun gücünü çok iyi biliyorsunuz ve uyarıldınız. Bedelini, bizim seçeceğimiz zaman ve yerde ödeyeceksiniz.” ifadelerini kullanmıştı.

Hegseth’in tehdidinden sonra 3 Mayıs’ta Roma’da yapılması planlanan görüşmelerin ertelendiği açıklanmıştı. İran, görüşmelerin “lojistik nedenlerden” ertelendiğini duyurmuştu.

Related Posts

İran’da artan fabrika yangınları dikkati çekiyor: Sabotaj mı yapıldı?

İran’da fabrika yangınları ve çeşitli tesislerdeki patlamalar dikkati çekerken, yetkililer sabotaj iddialarını reddediyor.

Zelenski’den ateşkes açıklaması: Her an, hatta bugün bile başlayabilir

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya ile üç yılı aşkın devam eden savaşta her an ateşkes sağlanabileceğini ifade ederek, “Ateşkesin her an, hatta bugün bile başlayabileceğine inanıyoruz” dedi.

İzmir’de belediye otobüsü alev alev yandı: Yolcular tahliye edildi

İzmir’in Bergama ilçesinde bir belediye otobüsünde yangın çıktı. Yolcular tahliye edilirken, otobüs kullanılamaz hale geldi.

6 gündür haber alınamayan kişi için arama çalışmaları sürüyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde mantar toplamak için evden ayrıldıktan sonra haber alınamayan kişinin bulunması için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

Hayvan hırsızı yakalandı: 4 büyükbaş sahibine teslim edildi

Şanlıurfa’da ahırdan çalınan 4 adet büyükbaş hayvan jandarma tarafından bulunarak sahiplerine teslim edildi.

Çakar kullanan sürücüye rekor ceza

Kayseri’de uygunsuz şekilde çakar kullandığı tespit edilen aracın sürücüsüne 276 bin 344 TL ceza uygulanırken, ehliyetine de 1 ay süreyle el konuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir