Gazze’de Türkiye Hastanesi’ni patlatmışlardı! İsrail ordusu soruşturma başlattı

Haaretz gazetesinin haberinde, hastanenin yetkilendirme olmadan yıkılmasını emrettiği gerekçesiyle 252’nci Tümen Komutanı Tuğgeneral Yehuda Vach hakkında soruşturma başlatıldığı aktarıldı. Ordudan yapılan açıklamada söz konusu haber doğrulanarak, konunun soruşturulduğu ifade edildi. İsrailli ordu yetkilileri, olayın ardından, Hamas tarafından kullanıldığını iddia ettikleri hastaneye hava saldırısı düzenlendiğini iddia etmiş ancak sosyal medyada paylaşılan görüntülerde hastane kompleksinin kontrollü olarak patlatıldığı görülmüştü.

İLK KEZ OLMUYOR

Vach, orduda keyfi hareket ederek Gazze Şeridi’nde hastane gibi sivillere hizmet sağlayan yapıların yıkılmasını emreden ilk komutan değil. Gazze Tümeni Komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Barak Hiram da benzer şekilde Gazze kentindeki El-İsra Üniversitesi yerleşkesini keyfi şekilde patlatma talimatı vermişti.

Related Posts

Ehliyeti eski olanlar dikkat! Son tarih için uyarı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, eski tip sürücü belgelerinin kullanımlarının 31 Temmuz 2025’te dolacağı belirtti. Müdürlük, eski tip sürücü belgesi olanlar için kısa sürede randevu alması uyarısında bulunuldu.

Çok satanlar listesindeki yazar ölü bulundu: Polis cinayetten şüpheleniyor

Almanya’nın en çok satanlar listelerinde önemli bir yere sahip olan yazar Fröhlich’in ölü bulunduğu ve cinayet soruşturması başlatıldığı bildirildi.

Tokat’ta aşırı yağış sele neden oldu

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan sağanak, sele neden oldu.

Otomobil elektrik direğine çarptı: 2 ölü

Denizli’nin Acıpayam İlçesinde, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkan otomobil elektrik direğine çarpınca iki kişi hayatını kaybetti.

Deprem çantasında bulunması gerekenler

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, “afet ve acil durum çantasında neler olmalı?” sorusunu da yeniden gündeme getirdi. AFAD, deprem çantasında olması gereken malzemeleri derledi.

25 kişi öldü: ABD basını, İran limanındaki patlamanın kaynağını yazdı

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 25 kişi hayatını kaybetti. ABD basını, patlamanın kaynağını yazdı.