Erdoğan’dan Gazze’de ateşkesin sağlanmasına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de Ateşkes Anlaşması Memnuniyet Verici

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Filistin Direniş Hareketi Hamas ile İsrail arasında sağlanan ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Erdoğan, anlaşmanın bölge için hayırlara vesile olmasını ve kalıcı barışa kapı aralamasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Gazze’nin İsrail’in hukuk ve insanlık dışı saldırılarına karşı cesurca direndiğine vurgu yapan Erdoğan, Gazze halkını ve kahraman evlatlarını hürmetle selamladıklarını söyledi.

Türkiye olarak Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını belirten Erdoğan, Gazze halkının yanında olmaya devam edeceklerini ve yeniden ayağa kalkmaları için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Gazze’de şehit düşenleri rahmetle andıklarını ve ateşkes anlaşmasının hayırlı olması için dua ettiklerini de sözlerine ekledi.

Related Posts

CHP’li Tanrıkulu’ndan THY’nin bilet kampanyasına tepki

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Hava Yolları’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği uçak bileti kampanyasına tepki gösterdi.

Bahçeli çağrı yapmış, Numan Kurtulmuş yeşil ışık yakmıştı; AKP’den ‘komisyon’ itirazı: Önce silahlar teslim edilmeli

Bahçeli çağrı yapmış, Numan Kurtulmuş yeşil ışık yakmıştı; AKP’den ‘komisyon’ itirazı: Önce silahlar teslim edilmeli

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Trafikte kafa karıştıran şerit

Sürücüler, yolda ortadaki kesik çizgilerin „sollama yapılabileceği“ni gösterdiğini bilir. Ancak, bazı yerlerde kesik çizgiler, çift olarak çizilmeye başlandı. İşte bu kafa karıştırıcı bir durum.

20 Mayıs Dünya Arı Günü… CHP’li Gürer: ‘Sahte bal piyasada cirit atıyor’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 20 Mayıs Dünya Arı Günü öncesi Niğde’nin Çamardı ilçesinde arıcılarla görüştü. Pazara sunulan balın daha dikkatli kontrol edilmesi gerektiğini belirten Gürer, “Üreticiler, analiz yapılmadan sahte balı, gerçek balla vatandaşın ayıramayacağını belirtiyorlar. Onun için de vatandaş aldığı yeri, aldığı markayı, aldığı kişiyi doğru seçmeli” dedi.

İran ve Azerbaycan’dan ortak askeri tatbikat

Azerbaycan ile İran, Ermenistan işgalinden kurtarılmış Şuşa ve çevresinde ortak askeri tatbikat başlattı.