Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etik Eğitimi ve Etik Eğiticisi Yetiştirilmesi İşbirliği Protokolü İmza Töreni’nde yaptığı konuşmada, kamu çalışanlarının görev ve yetkilerini usulsüz bir şekilde kullanmamaları gerektiğini vurguladı.
Erdoğan, görevini kötüye kullanan veya ihlal eden herhangi birini tolere etmeyeceklerini belirterek, kurdukları CİMER’in önemli bir iletişim aracı olduğunu açıkladı.
Erdoğan ayrıca, “Yetkisini kötüye kullanan, kamunun mallarını ve kaynaklarını israf eden, beytülmale el uzatan kimsenin gözünün yaşına bakmadık, bundan sonra da bakmayız” şeklinde konuştu.
‘BU MAKAMLAR MİLLETİN EMANETİ’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde devam etti:
“Mevki veya unvan ne olursa olsun, devlet hizmetindeki her kardeşime hatırlatmak isterim ki bu makamlar geçicidir ve milletin emanetidir. Asıl olan milletin duasını alabilmektir. Görevini ve yetkisini kötüye kullanan, milletin beklentisine cevap veremeyen kişilerin gözünün yaşına bakmadık, bundan sonra da bakmayacağız.”
‘DEVLET VATANDAŞA HİZMET EDER’
“Koltuğundan güç devşirerek vatandaşa zulmeden kimseye müsamaha göstermeyiz. Devlet düzen ve intizam demektir, vatandaşa hizmet eden bir mekanizma. Yasalara uygun işlem etik veya meşru olabilir ama yasalarla çelişen bir durum söz konusu olduğunda müsamaha göstermeyiz. Kamu personelinin bu hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.”
‘CİMER’E 4-5 MİLYON BAŞVURU YAPILDI’
“Devletle millet arasındaki duvarları yıktık. Beyaz Masa uygulamasının modern versiyonu olan CİMER’i hayata geçirerek 4,5 milyon başvuruyu karşıladık.”