Ekrem İmamoğlu, ‘Heybedeki turbun adı belli oldu’ diyerek isim verdi: Bilirkişi Satılmış Büyükcanayakın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Basın Toplantısı Düzenledi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’de düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu’nun iletişim ekibinden yapılan açıklamada, İBB Başkanı’nın yaşanan hukuksuzluklara ilişkin kamuoyuna önemli ve çarpıcı bilgiler paylaşacağı belirtilmişti.

Toplantıda CHP’li İstanbul belediye başkanları da yer aldı.

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

  • Hükümet sorumluluk almaya geldiğinde ortadan kayboluyor. Siyasi parti genel başkanlarının tutuklanması Türkiye için alışılan bir durum haline geldi.

TANJU ÖZCAN’A DESTEK

  • Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a medya üzerinden hakaret edenleri ve suçlu ilan edenleri kınıyorum.
  • Yangın faciasının yaşandığı günlerde siyasallaştırılmış yargı eliyle tüm olaylarla başa çıkmaya çalışıyoruz.
  • Selahattin Demirtaş ve Ümit Özdağ’ın tutukluluk durumları darbe dönemlerini hatırlatıyor. Bu durumu kabul edemeyiz.

“TOPLANTIMIZIN ADI TURBUN BÜYÜĞÜ”

  • Cumhurbaşkanı’nın detaylara hakim olduğunu ancak yargının bağımsızlığını unuttuğunu ifade eden İmamoğlu, basın toplantısının adını Cumhurbaşkanı’ndan esinlenerek “turbun büyüğü” olarak koyduklarını belirtti.
  • Olmayan raporların nasıl iddianameye girdiğini, imzasız raporlarla insanların suçlandığını belgeleriyle açıklayacağını söyledi.

İMAMOĞLU İSİM VERDİ: SATILMIŞ BÜYÜKCANAYAKIN

  • İmamoğlu, olmayan raporun savcılık iddianamesine nasıl girdiğini açıkladı ve ismi Satılmış Büyükcanayakın olarak verdi.
  • Savunma avukatlarının dilekçesi kabul edilmemesine rağmen bilirkişi raporu hazırlayan Satılmış Bey’e atanan sorumlulukların tesadüf olmadığını vurguladı.

Ayrıntılar sonraki habere…

Related Posts

Devlet kurumları Sokak canlılarının rehabilitesi için bir araya geldi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Rehabilitesi konulu toplantı, Adana Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü binasında yapıldı.

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

ABD’nin Husilerle yaptığı ateşkesi, İsrail televizyondan öğrendi

ABD ile Yemenli Husiler arasında varılan ateşkes İsrail’i kapsamıyor. Trump yönetimi saldırıları durdurduğunu ilan etti ancak Husiler, yalnızca Amerikan hedeflerine karşılık verdiklerini savundu. İsrail’e yönelik tehditlerin süreceği mesajı Kudüs’te şaşkınlık yarattı. Ateşkes kararı önceden bildirilmediği için İsrail hükümeti gelişmeden Oval Ofis’teki açıklamayla haberdar oldu.

Saraçhane eylemleri için 45 gün sonra iddianame: Gençlere hapis isteniyor!

İstanbul’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrası Saraçhane’deki protestolarda gözaltına alınıp tutuklanan gençlerden tutuklu 14 ve tutuksuz 2 kişinin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hapsi isteniyor.

CHP Van İl Başkanı’ndan mitinge çağrı: ‘Kayyum gasplarına, haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı…’

CHP’nin Türkiye’nin farklı bir illerinde düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi, 10 Mayıs Cumartesi günü Van’da gerçekleştirilecek. CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, ”Kayyum gasplarına karşı, haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı Van halkının tamamını mitinge davet ediyoruz” dedi.

Vergi olmayan tek ülke: Sadece 63 kişi yaşıyor

Avrupa’nın ortasında, yalnızca 63 kişinin yaşadığı ve hiçbir ülke tarafından tanınmayan sıra dışı bir ülke yükseliyor. Vergisiz ve müdahalesiz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir