Duvarlarında çatlaklar oluşan 7 katlı bina tahliye edildi

Kartal’da 7 Katlı Binanın Çatlaması Sonucu Tahliye Edildi

Kartal Orhantepe Mahallesi Anıl Sokak üzerinde bulunan 7 katlı bir binanın yan tarafında yapılan çalışmalar nedeniyle iç duvarlarında çatlaklar oluştu. Bina sakinleri durumu Kartal Belediyesi ekiplerine bildirdi ve binanın boşaltılmasına karar verildi.

Bina İncelemesi Başladı

Kartal Belediyesi ekipleri, binanın güvenliği için tedbir amaçlı tahliye kararı aldı. Dairelerde bulunan eşyalar, özel eşya taşıma asansörleri ve nakliye kamyonları ile boşaltıldı. Belediye ekipleri, binadan karot örnekleri alarak detaylı bir inceleme yapacak.

Bina sakini Nurettin Gürel durumu şöyle aktardı: “Yan taraftaki inşaat çalışmaları binamızda çatlaklara neden oldu. Binamızda yamulmalar başladı ve şu an evlerimizi boşaltmaya çalışıyoruz.”

Bina sakinlerinden Zeki Gürel ise, “Binanın riskli olduğu doğru olabilir ancak bir tahliye kararı verilmeden önce insanların durumu düşünülmeli. İnsanların nereye gideceği, çocukların okulu gibi faktörler göz önünde bulundurulmalı. Aniden tahliye edilmesi mağduriyetlere yol açabilir.”

Related Posts

Ehliyeti eski olanlar dikkat! Son tarih için uyarı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, eski tip sürücü belgelerinin kullanımlarının 31 Temmuz 2025’te dolacağı belirtti. Müdürlük, eski tip sürücü belgesi olanlar için kısa sürede randevu alması uyarısında bulunuldu.

Çok satanlar listesindeki yazar ölü bulundu: Polis cinayetten şüpheleniyor

Almanya’nın en çok satanlar listelerinde önemli bir yere sahip olan yazar Fröhlich’in ölü bulunduğu ve cinayet soruşturması başlatıldığı bildirildi.

Tokat’ta aşırı yağış sele neden oldu

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan sağanak, sele neden oldu.

Otomobil elektrik direğine çarptı: 2 ölü

Denizli’nin Acıpayam İlçesinde, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkan otomobil elektrik direğine çarpınca iki kişi hayatını kaybetti.

Deprem çantasında bulunması gerekenler

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, “afet ve acil durum çantasında neler olmalı?” sorusunu da yeniden gündeme getirdi. AFAD, deprem çantasında olması gereken malzemeleri derledi.

25 kişi öldü: ABD basını, İran limanındaki patlamanın kaynağını yazdı

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 25 kişi hayatını kaybetti. ABD basını, patlamanın kaynağını yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir