Bu özel etiketler, telefon ve tabletlerde artık mecburi olacak

AB, Akıllı Telefonlar ve Tabletler İçin Yeni Etiket Kurallarını Hayata Geçiriyor

Avrupa Birliği (AB), akıllı telefonlar ve tabletler için yeni etiket kurallarını hayata geçiriyor ve 20 Haziran’dan itibaren cihazlarda görünmeye başlayacak. Bu etiketler, ürünlerin enerji verimliliği, dayanıklılığı ve onarılabilirlik seviyeleri hakkında bilgi sağlayacak. Benzer şekilde, ev aletleri ve televizyonlar için kullanılan etiketleme modeline dayanan sistem, kullanıcıların çevresel etkileri hakkında daha bilinçli tercihler yapmalarını sağlayacak.




Yeni etiketler, enerji verimliliğini A’dan G’ye kadar derecelendirerek, kullanıcılara cihazların çevresel etkileri hakkında daha bilinçli tercihler yapma imkanı sunacak. Etiketler ayrıca pil ömrü, mevcut şarj döngüsü sayısı, onarılabilirlik ve dayanıklılık için ayrı harf notları içerecek. Ayrıca toza ve suya dayanıklılık bilgilerini IP sınıflandırmasıyla gösterecek.

Bu yeni düzenleme sadece akıllı telefon ve tabletleri değil, kablosuz sabit hatlı telefonları da kapsayacak. Ancak, rulo şeklinde yuvarlanabilir ekranlara sahip akıllı telefonlar şu anda bu kapsamın dışında tutulmaktadır. Windows tabanlı tabletler ise, bilgisayarlar için belirlenen farklı düzenlemeler çerçevesinde değerlendirilecektir.

Yeni etiketleme sistemi, AB’nin cihaz satışıyla ilgili getirdiği tek yenilik değil. Bölgede satışa sunulan donanım ürünlerinin artık “eko tasarım gereksinimlerini” karşılaması zorunlu hale gelmiştir. Bu gereksinimler, cihazların onarılabilir olmasını sağlamak için yedek parça teminini zorunlu kılmaktadır.

Eko Tasarım Gereksinimleriyle Neler Değişiyor?

Eko tasarım gereksinimleri kapsamında, cihazlarda 800 şarj döngüsü sonrasında kapasitesinin en az %80’ini koruyabilen pillerin kullanılması gerekmektedir. Ayrıca, minimum standartların ötesinde çizik ve düşmelere karşı dayanıklılık özellikleri ve kaynak kodu sunumu sonrası altı ay içinde işletim sistemi güncellemelerinin sağlanması gibi zorunluluklar bulunmaktadır.

Bu düzenlemeler, cihazları yalnızca çevre dostu yapmakla kalmayıp, aynı zamanda kullanıcılar için daha uzun ömürlü ve erişilebilir hale getirmeyi hedeflemektedir. Tüketiciler, bu yeni kurallar sayesinde hem ekonomik hem de sürdürülebilir seçeneklere yönelebilecektir.

Related Posts

OpenAI, GPT-5’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Yeni model, önceki seriden önemli gelişmeleri bir araya getirecek: GPT-4’ün çok modluluğu ve “o” serisinin mantıksal yetenekleri.

İnsan beyni yaşlanınca nöron üretmeyi bırakmıyor

Yıllardır kabul edilen “yetişkin beyni yeni nöron üretmez” inancı yıkıldı. İsveç’ta yapılan yeni araştırma, beynin yaşlılıkta bile nöron üretmeye devam ettiğini ortaya koyuyor.

Samanyolu’nun mükemmel sır küresi! Uzayın mükemmel küresi bilim insanlarını şaşırttı

Avustralyalı bilim insanlarının Samanyolu Galaksisi’nde keşfettiği, neredeyse kusursuz bir küre şeklindeki süpernova kalıntısı, gökbilim dünyasında heyecan ve şaşkınlık oluşturdu. Antik Yunanca’da “mükemmel” anlamına gelen “Teleios” adıyla anılan bu …

D Tech Cloud, perakende sektöründe dijital dönüşümün nabzını tuttu

Yerli bulut teknolojisi şirketi D Tech Cloud, perakende sektörüne özel dijital dönüşüm çözümlerini, sektörün öncü markalarıyla buluşturduğu ‘Cloud Retail Summit’ etkinliğinde tanıttı. İstanbul Kemer Country Hotel Club’da düzenlenen buluşmaya; Getir, FLO Grup, Arzum, Koton, A101, Carrefour, Colins, Gloria Jeans, İpekyol, Madame Coco, Naf Naf ,Saruhan (Fakir) ve sektörün lider birçok markasının üst düzey yöneticileri ile strateji ve dijital dönüşüm ekipleri katıldı.

Mavi ekran hatası tarih oluyor! Yeni arka plan artık böyle gözükecek!

Windows’un ikonik mavi ekran hatası değişiyor. Yıllardır kullanılan arka plan yerini siyah ekrana bırakacak.

Windows’un 40 yıllık mavisi artık kapkara olacak

Microsoft, Windows işletim sisteminin neredeyse 40 yıldır simgesi hâline gelen “Mavi Ölüm Ekranı”nı (BSOD) siyah renkle değiştiriyor. Bu ekran, Windows’un bir nedenden dolayı çökmesinin ardından kullanıcıların karşısında çıkıyordu. Microsoft, bu yeni …