Bu kaçıncı skandal: Ölen hastaları yaşıyor gibi gösterdiler, SGK’da vurgun yaptılar

GÜLNUR SAYDAM

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde diyaliz hastalarının ölümüne sebep olan çete ortaya çıktı. Hekimler ve sağlık personelleri de içinde bulunduğu çete, özel diyaliz merkezlerinde hastaların daha uzun süre yaşadıklarını göstererek SGK’ya milyon liralık vurgun yaptı.

SÖZCÜ gazetesi muhabiri Gülnur Saydam, beş yıl önce CİMER’e yapılan şikayeti araştırdı. Olay, skandal bir sağlık personelinin ihbarıyla gün yüzüne çıktı ve emniyet ile SGK konuya el attı.

Yapılan incelemeler sonucunda SGK müfettişleri 80 sayfalık, asayiş ise 350 sayfalık suç tutanağı hazırladı. Skandala karışan özel hastaneye 792 bin 388 TL para cezası kesildi.

Ölen hastaların nasıl günlerce yaşadıkları gibi gösterildiği ise dikkat çekici. Üniversite hastanesinde kaydı olan bazı hastalar, aslında hiç diyaliz merkezlerine gitmemişken tedavi almış gibi gösterildi. Bu şekilde her ay SGK’ya milyon liralık fatura kesilerek vurgun yapıldı.

İddialara karıştığı belirtilen hekim, başhekim ve personeller ise halen görevlerine devam etmektedir.

Related Posts

Uzmanlar uyarıyor: İyot fazlalığı da tiroit hastalıklarını tetikleyebilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyotun, tiroit hormonlarının üretimi için hayati önem taşıdığına işaret ederek, iyot eksikliğinin sadece guatr gibi bez büyümelerine yol açmakla kalmayıp, hormon yetersizliklerine de neden olabileceğini belirtti.

Egzersiz, kanserin tekrarlamasını önlemede ‘ilaçlardan daha etkili’ olabilir

Yeni bir araştırma, egzersizin kanserin tekrarlamasını önlemede ‘ilaçlardan daha etkili’ olabileceğini gösterdi.

Geceleri aç uyanıyorsanız dikkat: Bu durum bir hastalık habercisi olabilir

Gece uykusundan açlık hissiyle uyanmak sadece psikolojik değil, gizli bir metabolik hastalığın habercisi olabilir. Uzmanlar, bu durumun gizli hipoglisemi ve insülin direnci gibi ciddi sağlık sorunlarına işaret edebileceğini dile getirdi.

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Skolyoz Tedavisi Nasıl Olmalı?

Skolyoz tedavisi nasıl olmalı? Skolyoz, omurgaya önden ya da arkadan bakıldığında sağa veya sola doğru eğrilik görülmesi ile anlaşılıyor. 

Sağlıklı sinir sistemi için 3 altın kural

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Zorlutuna, özellikle baş ağrısı, boyun ve bel ağrısı, elde ya da ayakta uyuşma, karıncalanma gibi durumların önemsenmesi gerektiğini belirterek, bu tür belirtilerin ciddi rahatsızlıkların habercisi olabileceğini söyledi.