Bayramda yola çıkacaklar dikkat! İçişleri Bakanlığı yapılan kısıtlamaları açıkladı

İçişleri Bakanlığı, 9 gün sürecek Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yurt genelinde artması öngörülen araç yoğunluğundan kaynaklı trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bazı tedbirler aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ve eğitim-öğretim dönemi ara tatilinin aynı döneme denk gelmesi sebebiyle özellikle büyükşehirlerden diğer şehirlere ve turizm bölgelerine giden güzergahlarda taşıt trafiğinin yoğunlaşacağı öngörüldüğünden İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat etmelerini sağlamak, sürücülerin trafik kurallarına uyumunu artırmak, asayişi muhafaza etmek ve kamu düzenini korumak amacıyla bazı tedbirler alınmıştır.

AĞIR TAŞITLARA KAPATILAN YOLLAR

Trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik 28 Mart 2025 Cuma günü saat 16.00’dan itibaren 30 Mart 2025 Pazar günü saat 01.00’e kadar geçerli olacak tedbirler şu şekilde: Ankara ili istikametine Anadolu (O4) Otoyolu İstanbul ilinden Ankara iline kadar, Kuzey Marmara (O7) Otoyolu İstanbul ilinden Sakarya ili Akyazı ilçesine kadar, D100 karayolu İstanbul ilinden Bolu ili Gerede ilçesine kadar, D750 karayolu Bolu ili Gerede ilçesinden Ankara iline kadar, İzmir ili istikametine O5 (Gebze İzmir) Otoyolu’nda Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa katılımlarından itibaren, D-200, D-260 ve D300 karayolunda Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ili katılımlarından itibaren, Antalya ili istikametine D650 karayolunda Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Burdur ili katılımlarından itibaren, D300 karayolunda Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta ili katılımlarından itibaren kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların arada kalan girişler dahil seyirlerine izin verilmemesine karar verilmiştir.

İSTİSNAİ OLARAK İZİN VERİLECEK ARAÇLAR

Ancak tedarik süreçlerinin aksamaması için yaş sebze/meyve, canlı hayvan, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta/süreli yayın, hayvan yemi ile akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde istisnai olarak seyirlerine izin verilecektir” denildi.

Related Posts

Ehliyeti eski olanlar dikkat! Son tarih için uyarı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, eski tip sürücü belgelerinin kullanımlarının 31 Temmuz 2025’te dolacağı belirtti. Müdürlük, eski tip sürücü belgesi olanlar için kısa sürede randevu alması uyarısında bulunuldu.

Çok satanlar listesindeki yazar ölü bulundu: Polis cinayetten şüpheleniyor

Almanya’nın en çok satanlar listelerinde önemli bir yere sahip olan yazar Fröhlich’in ölü bulunduğu ve cinayet soruşturması başlatıldığı bildirildi.

Tokat’ta aşırı yağış sele neden oldu

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan sağanak, sele neden oldu.

Otomobil elektrik direğine çarptı: 2 ölü

Denizli’nin Acıpayam İlçesinde, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkan otomobil elektrik direğine çarpınca iki kişi hayatını kaybetti.

Deprem çantasında bulunması gerekenler

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, “afet ve acil durum çantasında neler olmalı?” sorusunu da yeniden gündeme getirdi. AFAD, deprem çantasında olması gereken malzemeleri derledi.

25 kişi öldü: ABD basını, İran limanındaki patlamanın kaynağını yazdı

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 25 kişi hayatını kaybetti. ABD basını, patlamanın kaynağını yazdı.