Bakan Tunç: Yangın Soruşturması Sürecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Kartalkaya Yangınıyla İlgili Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bolu’daki Kartalkaya yangınıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, yangının sorumlularıyla ilgili adaletin yerini bulacağını belirtti.

Kartalkaya Yangını Detayları

Tunç, AK Parti 8. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Bolu Kartalkaya’da meydana gelen otel yangınına ilişkin detayları paylaştı. Yangınla ilgili yürütülen adli ve bilimsel soruşturmaların devam ettiğini vurgulayan Tunç, sürecin titizlikle sürdüğünü ifade etti.

Ayrıca Bakan Tunç, “Bugün burada bir kongre yapıyoruz. Özellikle vefat eden kardeşlerimize Fatihalarla, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlamamızın sebebi, Bolu Kartalkaya’da meydana gelen acı hadisedir. Rabbim bu acıları bir daha bizlere ve memleketimize yaşatmasın” dedi.

Bakan Tunç, yangının ardından yapılan kapsamlı soruşturmanın detaylarını paylaşarak, adaletin yerini bulacağını vurguladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bilim insanları ve profesörlerden oluşan bilirkişi kurulu, bölgede incelemelerine başladı. Dünden itibaren yapılan detaylı çalışmalar, yangının nedenini ve sorumlularını belirlemeye yönelik olarak devam ediyor.

Adli Süreç Devam Ediyor

Tunç, “Bu yangının ortaya çıkmasına neden olanlar, sebep olanlar ve kusuru bulunanlarla ilgili adli süreç yürütülüyor. Kamera görüntüleri ve belge-bulgular üzerinden soruşturma derinleştirilerek devam ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin afet birimlerinden, özellikle Makine, İnşaat, Kimya ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği fakültelerinden profesörlerin yer aldığı akademik ekip, konuyu detaylı bir şekilde inceleyecek” şeklinde konuştu.

Bakan Tunç, “Soruşturmanın derinleştirilmesinden neden rahatsız oluyorsunuz? Akademisyenlerin ve bilim insanlarının, yangının sebebini, bu sebebe yol açan sorumluları ve kusurluları bulamaya çıkarmak için yaptığı çalışmalardan kim neden rahatsız oluyor? Bilim insanlarımız, en ince detayına kadar mevzuata uygun bir şekilde, sorumluları tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Tesettür giyimi satma bahanesiyle dolandırıcılık yaptılar: O çete çökertildi

Sosyal medyada açtıkları sayfalar üzerinden tesettür giyimi sattıkları iddiasıyla dolandırıcılık yapan çete, polis tarafından çökertildi. Kars merkezli İstanbul ve Sakarya’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 11’i tutuklandı.

Özel mağduriyet yerine rantçıları ve bantçıları dinliyor

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmirliler’in günlerdir en temel belediyecilik hizmeti temizlik ve ulaşımdan mahrum bırakılarak cezalandırıldığını CHP Genel Başkanı’nın buna seyirci kaldığını söyledi. İnan, “Sayın Özgür Özel, İzmir’in mağduriyetini dinlemek yerine rantçıları, bantçıları, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk soruşturmasının muhataplarını savunuyor” dedi.

MİT Başkanı İbrahim Kalın Hamas’la görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Halil Hayye ile telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

5. dalga operasyonda gözaltına alınmıştı: Avcılar’da yurttaşlar gözaltındaki başkanları için yürüdü

CHP’li belediyelere yönelik son operasyonda gözaltına alınan başkanlardan olan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’ya destek için akşam saatlerinde yürüyüş düzenlendi.

Araştırma merkezinin bahçesinde çıkan yangın büyüdü

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürlüğü bahçesinde çıkan ve yandaki binanın çatısına sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Temsilcisi Cumartesi Anneleri eyleminde

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, İstanbul’da Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki 1053. hafta buluşmasına katılarak kayıplar için adalet arayan ailelere destek verdi.