Bakan Tekin: “Yaz tatilini öne çekmek gündemimizde yok”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Eğitim Gündemini Değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin soruları cevapladı. Okulların erken kapanıp kapanmayacağı konusuna açıklık getiren Tekin, bu durumun hukuken mümkün olmadığını belirterek, okulların 180 iş günü açık olması gerektiğini vurguladı.

Okul kapanışlarıyla ilgili herhangi bir planlarının olmadığını ifade eden Tekin, sınav takvimi göz önünde bulundurularak bu konuda herhangi bir değişiklik yapmayacaklarını dile getirdi. Ayrıca, “ÖĞRETMEN ADAYLARI İÇİN KPSS SINAVI YAPILMAYACAK” açıklamasını da yaptı.

Bakan Tekin, öğretmen atamaları sürecine ilişkin yapılan değişiklikleri anlattı. Geçen yıl yapılan köklü değişiklikler doğrultusunda, bu yıl son kez KPSS ile öğretmen ataması yapılacağını belirtti. Önümüzdeki temmuz ayında ise Akademiye Giriş Sınavıyla öğretmen atamasının gerçekleştirileceğini söyledi.

Yapılan görüşmeler sonucunda Milli Eğitim Bakanlığına 25 bin kadro tahsisi yapıldığını söyleyen Tekin, mülakat mekanizmasının tamamen kaldırılacağını ve öğretmen adaylarının AGS sınavıyla istihdam edileceğini aktardı. Ayrıca, eğitim sisteminde yapılacak olası değişikliklere ilişkin de kamuoyu tartışmalarını takip ettiklerini belirtti.

Related Posts

Erdoğan’dan Özel’e tepki: Nefesi 2028’e kadar yetecek mi, göreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştirdi. Erdoğan, “Cumhurbaşkanı adaylığı peşinde koşmaya başlamış. Nefesi 2028’e kadar yetecek mi, hep birlikte izleyip göreceğiz.” dedi.

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’ndan Sağlık Bakanı’na ‘çocuk’ tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Çocuk yoksa aile olmaz” diyen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na ”Atatürk’ün de çocuğu yoktu, Süleyman Demirel’in de, Bülent Ecevitin de!, Yazıklar olsun seni bakan yapana” sözleriyle tepki gösterdi.

İsveçli gazeteci Joakim Medin hakim karşısına çıkıyor

Ekrem İmamoğlu protestoları sırasında tutuklanan İsveçli gazeteci Joakim Medin’in “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasında yargılanmasına Ankara’da başlanıyor.

İran’da fabrikada patlama: 1 kişi öldü

İsfahan’da bir fabrikada meydana gelen patlamada bir kişi yaşamını yitirdi. Depoda yaşanan patlamanın sebebinin araştırıldığı açıklandı.

Özcelep’in ‘İSKİ’ye baskın’ görüntüleri: ‘Kan akacak, Trabzon’da elli kişiyi zor tutuyorum’

İBB’yi hedef alan yeni operasyonda gözaltına alınan İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’yı rüşvet istemekle itham eden maden şirketi yetkilisi İdris Özcelep’in, İSKİ binasına zorla girmeye çalıştığını gösteren görüntüler ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya’ya gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İtalya’ya günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir