AKP, maden faciasında Murat Kurum’u aklama telaşında…

Erzincan-İliç’teki Altın Madeni Faciası

Erzincan-İliç’te bulunan Anagold Madencilik A.Ş.’ye ait Çöpler Altın Madeni, 13 Şubat 2024 tarihinde siyanürlü toprak kayması sonucu dokuz işçinin hayatını kaybettiği üzücü bir kaza yaşadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu olayın ardından harekete geçerek 14 Şubat’ta, “Erzincan’ın İliç İlçesindeki Bir Altın Madeninde Meydana Gelen Kazanın Araştırılması ve Benzer Kazaların Önlenmesi İçin Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu”nu oluşturdu.

CHP, AKP, Saadet Partisi, DEM Parti, İYİ Parti ve MHP’den milletvekillerinin yer aldığı komisyon, 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle 18 Nisan’da faaliyete başladı ve üç aylık bir süre belirlendi.

Altın Madeni faciasının üzerinden 11 ay geçmesine rağmen hala komisyon raporu açıklanmadı. CHP, kendi tespitlerini içeren raporunu komisyona sundu ve burada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u sorumlu tuttu.

“Murat Kurum’un Asli Kusurunu Buharlaştırdılar”

Komisyon üyesi CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, raporun hala bekletildiğini belirterek sürecin takibini yaptıklarını, muhalefet şerhi koyacaklarını ve olayın detaylarını raporda paylaşacaklarını ifade etti.

Yavuzyılmaz, yeni bilirkişi heyetinin atanması sonrasında raporun içeriğinin değiştiğini ve Murat Kurum’u asli kusurlu olarak görmediğini belirtti. Bu durumun arka planında usulsüzlükler olduğunu savundu.

Gelecek raporun her detayını inceleyeceklerini ve AK Parti’nin yaşanan faciada rolünü belgeleyeceklerini vurgulayan Yavuzyılmaz, raporun ne zaman açıklanacağı konusunda net bir bilgi verilmediğini dile getirdi.

Related Posts

CHP’li Tanrıkulu’ndan THY’nin bilet kampanyasına tepki

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Hava Yolları’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği uçak bileti kampanyasına tepki gösterdi.

Bahçeli çağrı yapmış, Numan Kurtulmuş yeşil ışık yakmıştı; AKP’den ‘komisyon’ itirazı: Önce silahlar teslim edilmeli

Bahçeli çağrı yapmış, Numan Kurtulmuş yeşil ışık yakmıştı; AKP’den ‘komisyon’ itirazı: Önce silahlar teslim edilmeli

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Trafikte kafa karıştıran şerit

Sürücüler, yolda ortadaki kesik çizgilerin „sollama yapılabileceği“ni gösterdiğini bilir. Ancak, bazı yerlerde kesik çizgiler, çift olarak çizilmeye başlandı. İşte bu kafa karıştırıcı bir durum.

20 Mayıs Dünya Arı Günü… CHP’li Gürer: ‘Sahte bal piyasada cirit atıyor’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 20 Mayıs Dünya Arı Günü öncesi Niğde’nin Çamardı ilçesinde arıcılarla görüştü. Pazara sunulan balın daha dikkatli kontrol edilmesi gerektiğini belirten Gürer, “Üreticiler, analiz yapılmadan sahte balı, gerçek balla vatandaşın ayıramayacağını belirtiyorlar. Onun için de vatandaş aldığı yeri, aldığı markayı, aldığı kişiyi doğru seçmeli” dedi.

İran ve Azerbaycan’dan ortak askeri tatbikat

Azerbaycan ile İran, Ermenistan işgalinden kurtarılmış Şuşa ve çevresinde ortak askeri tatbikat başlattı.