Ahmet İyimaya hayatını kaybetti

Ahmet İyimaya Hayatını Kaybetti

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin eski Anayasa ve Adalet Komisyonu Başkanı olan AK Parti Milletvekili Ahmet İyimaya, hayatını kaybetti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duygularını şu cümlelerle dile getirdi: “Çok üzgünüz… Acımız çok büyük… Değerli büyüğümüz, milletvekilimiz Ahmet İyimaya ağabeyimiz vefat etti. Bilge bir hukukçu, nitelikli bir siyaset adamı ve millete adanmış yolumuzun sadık bir emekçisiydi. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Değerli ailesinin, milletimizin ve yol arkadaşlarımızın başı sağolsun.”

Ahmet İyimaya Kimdir?

Ahmet İyimaya, 22 Kasım 1950 tarihinde Yuvaköy’de doğmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni birincilikle tamamlamış olup, uzun yıllar Ankara Barosu’nda serbest avukatlık yapmıştır. Türk Hukuk Kurumu Bilim Kurulu Üyesi ve TEMA Vakfı Kurucu Danışma Kurulu Üyesi olan İyimaya, 20., 21. Amasya ve 23., 24., 25. Ankara Dönemleri’nde milletvekilliği yapmıştır. Sorumluluk hukuku ve siyaset hukuku alanlarında pek çok kitap ve makale kaleme alan İyimaya, 1996-1997 yıllarında Anayasa Komisyonu Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca, 23. ve 24. Dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Arapça’yı iyi düzeyde, Fransızca ve İngilizce’yi ise az düzeyde bilen Ahmet İyimaya, evli ve üç çocuk babasıdır.

Related Posts

İmamoğlu’nun afişlerinin toplatılmasına Bakan Yerlikaya’dan tek cümlelik yanıt

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İmamoğlu’nun afişlerinin toplatılmasına ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Yerlikaya görev ve sorumluluk alanlarında yer almadığını belirtti.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.

Bayrampaşa Belediye Meclisi üyesi iki isim, CHP’den istifa etti

Bayrampaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri Saki Teker ve Ali Karahasanoğlu, partilerinden istifa ettikleri duyurdu. Meclis üyeleri açıklamalarında “Mutlu’nun gayri ahlaki tutumları, para hırsı ve vatandaşların …