ABD’de atadığı savunma bakanı  uçak faciasında Trump’ı yalanladı

Washington DC’de American Airlines’a ait yolcu uçağıyla orduya ait Sikorsky UH-60 Black Hawk helikopteri çarpıştı. Kazada 67 kişi hayatını kaybetti. ABD Başkanı Donald Trump’ın “Black Hawk helikopteri çok yüksekten uçuyordu” açıklamasının ardından ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth Trump’ı doğrulamayan bir açıklama yaptı.

ABD medyasına konuşan Hegseth, devam eden soruşturmanın çarpışmanın nedenini aydınlatmaya yardımcı olacağını belirterek, Washington Ulusal Havaalanı çevresinde derinlik algısı problemlerinin olabileceğini ifade etti. Hegseth, “İrtifaya bakıyoruz. Birisi yanlış irtifadaydı. Soruşturma bize bunu anlamamızda yardımcı olacak. Black Hawk çok mu yüksekteydi? Doğru rotada mıydı? Şu an tam olarak bilmiyoruz” dedi.

Bakan Hegseth, helikopterin kara kutularının henüz bulunmadığını söyledi.

TRUMP’A GÖRE HELİKOPTER YÜKSEKTEN UÇUYORDU

Ronald Reagan Washington Ulusal Havalimanı’na inmeye çalışırken askeri helikopterle çarpışıp düşen American Airlines’a ait yolcu uçağı ile 3 kişinin bulunduğu Blackhawk tipi askeri helikopterin karıştığı kazayı hava araçlarının kara kutuları çözecek.

ABD Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu (NTSB), yolcu uçağının kara kutularına ulaşıldığı, uçuş veri kayıt cihazı ve kokpit ses kayıt cihazının kurtarıldığı açıklamış “Kayıt cihazları değerlendirme için NTSB laboratuvarlarında” ifadeleri kullanılmıştı.

ABD Federal Havacılık İdaresinin (FAA) ön raporunda ise, havadaki çarpışma sırasında hava trafik kontrol kulesindeki personel sayısının “normal olmadığı” aktarılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, kendisine ait Truth Social sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda helikopterin kaza anında çok yüksekte uçtuğunu belirterek, “Black Hawk helikopteri çok yüksekten uçuyordu, çok fazla. 200 feet sınırının çok üzerindeydi. Anlaması çok da zor değil” açıklamasını yapmıştı.

Related Posts

Türkiye-Gürcistan İş Forumu Tiflis’te Gerçekleştirildi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tiflis’te düzenlenen Türkiye-Gürcistan İş Forumu’na katıldı. Forumda, iki ülke arasındaki ticaretin artırılması ve yeni ortaklıklar kurulması hedefleniyor.

İYİ Parti’den MHP’li Semih Yalçın’a çok konuşulacak yanıt

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yalçın’ın sözlerine İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ten yanıt geldi.

Meteoroloji bölge bölge uyardı: Yeni haftada kavrulacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, hafta boyunca etkili olacak hava durumuna ilişkin bilgi verdi. Çelik, yapılan son değerlendirmelere göre sıcaklıkların yeni haftayla …

SDG’den ABD Büyükelçisi’ne “özerklik” tepkisi, Şam – Kuzey Suriye görüşmeleri kesildi

ABD Temsilcisi Barrack federasyona kapıyı kapattı. Kuzeydoğu Suriye Yönetimi yazılı açıklama ile talebini yineledi: “Tüm bileşenlerin haklarını güvence altına alan yeni anayasa”

Filistin: Sivillerin korunması ve yardım girişi için İsrail’in Gazze’ye saldırıları derhal durdurulmalı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde kadın, çocuk ve yaşlı ayırımı yapmadan sivil halka karşı toplu katliamları sürdürdüğüne dikkati çekerek, Filistinli sivillerin korunması ve bölgeye yeterli miktarda insani yardım girişinin sağlanması için İsrail’in saldırılarının derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Kediyi kurtarmak isterken dere yatağına düştü: O anlar kamerada

Tokat’ın Erbaa ilçesinde korkuluklarda mahsur kalan kediyi kurtarmaya çalışan Derya Bolat (23) dere yatağına düşüp yaralandı. Bolat, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.