ABD’de araç kalabalığa daldı: 15 ölü 30 yaralı

New Orleans’ta Meydana Gelen Saldırıda 10 Kişi Hayatını Kaybetti, 30 Kişi Yaralandı

ABD’nin New Orleans eyaletinin eğlence merkezi Bourbon Caddesi’nde yaşanan olayda, bir aracın kalabalığın arasına daldığı bildirildi. Saldırganın araçtan inip etrafa ateş açtığı ve polisin müdahale ettiği olayda, 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 30 kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırının yaşandığı Bourbon Caddesi, araç ve yaya trafiğine kapatıldı ve saldırganın kimliği henüz belirlenemedi.

Görgü tanıkları, yaşanan trajik olayın yılbaşı gecesi eğlencesini dehşete çevirdiğini ifade ettiler. Saldırıyı görenlerden Kevin Garcia, “Gördüğüm tek şey, Bourbon Caddesi’nde herkese çarpan bir kamyondu” derken, Whit Davis ise panik ve korku içindeki anları anlattı.

Polis ile Saldırgan Arasındaki Çatışmada Saldırgan Öldü

FBI tarafından yapılan açıklamada, New Orleans’ta gerçekleşen saldırının saldırganın ölümüyle sonuçlandığı belirtildi. New Orleans Polis Departmanı, olayı bir terör saldırısı olarak nitelendirirken, saldırıda yaralanan 2 polis memurunun durumunun iyi olduğu bilgisini paylaştı.

Teksas’tan gelen aracın sürücüsünün ismi Şemseddün Cabbar olarak belirlenirken, saldırıda kullanılan aracın arkasında sallanan ve IŞİD bayrağı olduğu iddia edilen bir bayrağın bulunduğu aktarıldı.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırının ardından New Orleans Belediye Başkanı ile görüşerek tam federal destek sağlama teklifinde bulundu. Vali Jeff Landry ise şehirde yaşanan vahşetin ardından olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

New Orleans’ta meydana gelen bu tür olayların geçmişte de yaşandığı ve şehrin güvenliğine ilişkin önlemlerin artırılması gerektiği belirtildi.

Related Posts

Rusya’nın ilerleyişi hızlandı: Rus ordusu 588 kilometrekarelik alanı ele geçirdi! Ukrayna’ya kimyasal silah suçlaması

ABD merkezli Savaş Çalışmaları Enstitüsü’nün (ISW) verilerine göre, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri ilerleyişi haziran ayında hız kazandı. Rus birlikleri, geçtiğimiz ay 588 kilometrekarelik Ukrayna toprağını kontrol altına aldı. Bu rakam, kasım 2024’ten bu yana görülen en yüksek ilerleme olarak kayıtlara geçti. Öte yandan, Rusya’nın istihbarat ajansı Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna’nın savaşta kimyasal silah kullandığına ilişkin kanıtlar ele geçirdiğini öne sürdü.

Son dakika… CHP’nin ‘kurultay davası’ Asliye Ceza’ya gitti: Görevsizlik kararı kaldırıldı

Son dakika haberi… CHP kurultay davasında yeni gelişme yaşandı. Kurultay davası asliye ceza mahkemesinde görülecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin görevsizlik kararının kaldırıldığını duyurdu.

Son Dakika… DEM Parti açıkladı: ‘Heyetimiz Erdoğan ile buluşacak’

Son Dakika Haberi… DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda DEM Parti İmralı heyetinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini duyurdu.

Antalya’da feci kaza! 26 yaralı

Antalya’da 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 26 kişi hafif yaralandı.

İçişleri Bakanlığı açıkladı: 30 gün içinde başvurmayan ehliyet sahipleri hakkını kaybedecek

31 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla eski tip ehliyet kullanımının sona ereceğini açıklayan İçişleri Bakanlığı, halihazırda sürücü belgesini yenilemeyen 4 milyona yakın sürücüye çağrı yaptı. Bakanlık, 30 gün içinde ehliyetlerini yenilemeyenlerin trafiğe çıkmayacağını hatırlatırken, eski ehliyet sahipleri ağustos ayı itibarıyla yenileme işlemi için 7 bin 438 TL ödemek zorunda kalacak.

Tek bir sözüyle uçuşlar yüzde 83 azaldı

Dünyanın dört bir yanından turistler, Japon bir manga sanatçısının gelecek öngörüleri nedeniyle yaz tatillerini iptal ediyor.