26. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali başladı

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başladı!

Büyükçekmece Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen açılışta, Altınköprü Halk Dansları Topluluğu “Doğanın Uyanışı” adlı dans gösterisini sergiledi.

Festivale katılan ülkelerin bayrak seremonisi eşliğinde gerçekleşen açılışa konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Vekili Nuri Aslan, festivali 1999’dan bu yana takip ettiğini belirterek, hayırlı olmasını diledi.

Büyükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Hakan Çebi, festivalde 55 ülkeden 600’den fazla sanat elçisini ağırladıklarını belirterek, “Büyükçekmece’nin kalbi bir kez daha müzikle, dansla, gelenekle ve renklerle artıyor. Bu yalnızca bir festival değil, dünyaya umut veren bir kültür köprüsüdür. Festivalimiz 26. yılında ve tam 10 yıl dünyanın en iyi festivali seçilmiştir. Bu başarı sanatın gücüne inanan herkesindir” dedi.

Festival Komitesi Başkan Yardımcısı Hayri Gürhan Ozanoğlu ise 11. kez dünyanın en iyi festivali ödülünü almak için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, “Dünyanın en iyi gruplarını, en iyi heykeltıraşlarını, en iyi el sanatkarlarını, kukla sanatçılarını ve en iyi fotoğraf sanatçılarını, İstanbul’umuzda buluşturduk. İnşallah bu kültürü gelecek nesillere aktarmaya ve tüm dünyaya yaymaya devam edeceğiz” dedi.

Festivalin açılışında ateş yakılarak geleneksel sevgi bahçesi oluşturuldu ve barış kütüğüne ülke plaketleri çakıldı.

UNESCO’ya bağlı Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi (CIOFF) üyesi ve A Kategorisi’ndeki ilk festivaller arasında yer alan “Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali”, uluslararası değerlendirme kuruluşlarınca 10 kez “Dünyanın En İyi Festivali” seçildi.

Festivalde bugün ise Altınköprü Halk Dansları Topluluğunun çeşitli dans gösterilerinin yanı sıra Moğollar grubunun konser vereceği belirtildi.

Odatv.com

Related Posts

İnsanlık bu zulme sesini yükseltmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in 22 aydır Filistin halkını canice katlettiğini belirterek, “Bu barbarlık karşısında, İslam ülkeleri başta olmak üzere, vicdan sahibi tüm ülkelerin ve halkların sesini daha fazla yükseltmesi şarttır” dedi. Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile ortak basın toplantısında Gazze’deki soykırıma dikkat çekti. Erdoğan, “Terör devleti İsrail, 360 kilometrekareye hapsettiği Gazze’de kardeşlerimize soykırım uyguluyor. Gazze’den, Nazi kamplarından çok daha kötü, daha vahşi ve insanlık dışı fotoğraflar geliyor” ifadelerini kullandı.

Erzurum’da Askeri Midibüs Devrildi

Servis midibüsünün devrilmesi sonucunda 13 kişi hafif yaralandı, hayati tehlikeleri yok.

Almanya’da helikopter nehre düştü: 1 pilot kayıp

Almanya’nın Saksonya eyaletindeki Leipzig kenti yakınlarında bulunan Grimma kasabasında bir helikopter Mulde Nehri’ne düştü. Olay sabah saatlerinde meydana geldi. Helikopterin Federal Alman Ordusu (Bundeswehr) adına görevde olduğu düşünülüyor. Resmi …

Kuşadası’nda tur midibüsü devrildi: Yaralılar var

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, yabancı turistleri taşıyan tur midibüsü yan yattı. Kazada yaralananlar olduğu belirtiliyor.

Yargıtay açıkladı: Artık bu şekilde istifa edenler de tazminat alabilecek

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçilerin tazminat hakkına ilişkin dikkat çeken bir karara imza attı. Açıklanan yeni hükümle birlikte yıllık izne çıkacak işçinin izin süresi boyunca hak kazanacağı maaşın işçi izne ayrılmadan önce ödenmesine, tatil öncesi ücret ödenmemesi halinde söz konusu çalışanın sözleşmesini haklı olarak sonlandırabileceğine ve kıdem tazminatını eksiksiz alabileceğine hükmedildi.

AKP’li başkanın sendika zorbalığı!

Şanlıurfa Akçakale’de AKP’li Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın, işçileri yandaş sendikaya zorla geçirmeye çalıştığı iddia edildi. Direnenler ya görevden alındı ya da işten atıldı.