Trump’ın gözbebeği yasa tasarısı, kendi partisi tarafından engellendi: ABD Başkanı zehir kustu

Cumhuriyetçiler, Trump’ın Vergi İndirimi ve Harcama Paketi İçin Yoğun Çaba Harcadı

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler, Başkan Donald Trump’ın vergi indirimi ve harcama paketini ilerletmek adına Perşembe sabahı erken saatlerde oylama gerçekleştirdi.

Trump’ın kendi partisinden olan Cumhuriyetçilerin “hayır” oyları nedeniyle tıkanan “büyük ve harika yasa tasarısı,” ABD Başkanı’nın yoğun baskısı ve 7 saatlik kesintisiz oturumun ardından Meclis’ten geçti.

Parti liderleri, şüpheci vekilleri ikna etmek için büyük çaba harcadı. Trump, tasarının 4 Temmuz tatiline kadar yasallaşmasını istediğini açıkladı.

Oylama, Çarşamba gecesi başladı ve altı saat sonra 219 hayır oyuna karşı 213 evet oyu ile reddedilince Trump hayal kırıklığına uğradı. Çünkü kritik “hayır” oylarını Cumhuriyetçiler verdi ve mecliste çoğunluğa sahip olan taraf onlardı.

Trump, Oylamanın Ardından Sessiz Kalamadı

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, gece boyunca süren kapalı kapılar ardında gerçekleşen toplantıların ardından Cumhuriyetçi temsilcilerle anlaşmaya vardı. Ancak bu sırada Trump’ın hayal kırıklığı ve öfkesi sosyal medyaya yansıdı.

Oylama gecesi yaptığı bir paylaşımda Trump, “Cumhuriyetçiler neyi bekliyor? Bu gecikme size oy kaybettiriyor!” dedi ve ardından “Bu, Cumhuriyetçilerin verebileceği en kolay oy olmalı: Ya vergi indirimi ve büyüyen bir ekonomi ya da yüksek vergiler ve ekonomik çöküntü. GÜLÜNÇ!!!” ifadelerini kullandı.

Temsilciler Meclisi, Senato’dan geçen 800 sayfayı aşkın tasarının sadece bir gün sonra oylanmasını sağlayarak riskli bir adım attı. Ancak milletvekilleri, bu geniş kapsamlı tasarayı kısa sürede okumaya imkan bulamadı.

Beyaz Saray Baskısı Sonuç Verdi

Trump, Temsilciler Meclisi üyeleriyle Beyaz Saray’da iki saatlik bir toplantı gerçekleştirdi ve telefon aracılığıyla da baskı kurdu.

Güney Karolina temsilcisi Ralph Norman, “Başkanın mesajı şuydu: Rüzgarı arkamıza aldık” ifadesini kullandı.

Diğer yandan Demokratlar, tüm üyeleriyle tasarıya karşı çıkıyor. Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakim Jeffries, Senato’daki oylamaya atıfta bulunarak, “Bu cehenneme hayır!” şeklinde konuştu.

Demokratlar, dört Cumhuriyetçiyi kendi safına çekerek tasarının durmasını sağlamayı amaçlıyor. Jeffries, John McCain’in ACA’yı kurtaran “hayır” oyununu hatırlattı.

Related Posts

İmamoğlu’ndan Mehmet Şimşek’e sert tepki: ‘Milleti yoksullaştırma planı tıkır tıkır işliyor!’

Tutuklu bulunan İBB Başkanı İmamoğlu “İki yıl önce %38 enflasyonla görevi alanlar, milletin çektiği bunca çileye rağmen %35’e düşüşü “başarı” diye sunuyor. Takdir milletimizindir!” dedi.

Denizden çıkan servet başlarını yaktı: 80’lik çift yargılanıyor

Fransa’nın batı kıyılarında 18’inci yüzyıldan kalma tarihi bir geminin enkazından çıkarılan altın külçelerin yasa dışı satışıyla ilgili olarak 80 yaşındaki roman yazarı Gay Courter ve 82 yaşındaki eşi Philip Courter mahkemeye çıkacak.

Saraçhane eylemcilerinden 15’ine tutuklama talebi

Saraçhane’deki mitingde gözaltına alınan 34 kişiden 15’i için tutuklama talep edildi. 19 kişi de adli kontrol istemiyle hakimliğe sevk edildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Batı Şeria’nın ilhakına yönelik çağrılara tepki: En güçlü şekilde reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakan ve siyasetçilerin ilhak çağrılarına ilişkin, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadeleri en güçlü biçimde reddediyoruz. Bu tür beyanlar, İsrail’in uluslararası hukuka aykırı yerleşim politikalarının ve işgali kalıcı hale getirme yönündeki çabalarının açık bir göstergesidir.” dedi.

Oto tamircide levye ile dövüldü

Sakarya’nın Erenler ilçesindeki bir oto tamircide E.C., anlaşmazlık yaşadığı kişiler tarafından dövüldü.

Rusya, Azerbaycan’daki vatandaşlarını uyardı: ‘Temkinli olun’ çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’da bulunan Rus vatandaşlarına yönelik uyarı yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Azerbaycan’daki Rus vatandaşlarına temkinli olmaları çağrısı yapıldı.