WhatsApp’ta fotoğraf dolandırıcılığı: Tüm verileri ele geçiriyorlar

WhatsApp Dolandırıcılığında Yeni Tehlike: Steganografi

WhatsApp üzerinde ortaya çıkan yeni bir dolandırıcılık yöntemi, siber suçluların ‘steganografi’ adı verilen bir teknikle kötü niyetli yazılımları fotoğraf dosyalarının içine gizleyerek kullanıcılara göndermelerini içeriyor. Bu taktikle, kullanıcılar zararlı yazılımları açtıklarında cihazlarına bulaştırarak siber suçlulara uzaktan erişim imkanı tanıyorlar.

Times of India’ın haberine göre, bu yöntemle, kullanıcıların banka hesap bilgileri, şifreleri ve diğer kişisel verilerine erişilebiliyor. Hatta bazı durumlarda, suçlular cihazın kontrolünü ele geçirerek, kullanıcının adına mesajlar gönderebiliyor veya finansal işlemler yapabiliyor.

Nasıl Korunmalısınız?

  • Bilinmeyen Numaralardan Gelen Fotoğrafları Açmayın: Tanımadığınız kişilerden gelen veya normalden farklı dil kullanımı içeren medya dosyalarını indirmeyin veya açmayın.
  • Otomatik İndirme Özelliğini Kapatın: WhatsApp ayarlarından otomatik medya indirme seçeneğini devre dışı bırakın.
  • Güncellemeleri Daima Yapın: Cihazınızın ve uygulamalarınızın güncel olduğundan emin olun.
  • Güvenlik Yazılımları Kullanın: Güvenilir bir antivirüs programı yükleyerek ek koruma sağlayın.
  • Şüpheli Durumları Bildirin: Şüpheli mesajları ve içerikleri yetkililere veya WhatsApp destek ekibine bildirin.

Related Posts

15 milyon yıllık hayvanın en son yediği şey dikkat çekti

Avustralya’nın Yeni Güney Galler eyaletindeki McGraths Flat fosil alanında paleontologlar tarafından keşfedilen Ferruaspis brocksi adlı yeni bir tatlı su balığı türü, bilim dünyasında heyecan yarattı. Yaklaşık 15 milyon yıl öncesine tarihlenen bu balıkların bazı örnekleri, mide içerikleriyle birlikte şaşırtıcı bir şekilde fosilleşmiş halde bulundu.

Karşıyaka’da Ferdi krizini Ergüllü çözdü

TFF 3’üncü Lig’de üst üste ikinci kez Play-Off’tan 2’nci Lig hedefine ulaşamayan Karşıyaka’da takımın altyapı patentli yıldızı Ferdi Burgaz’ın serbest kalmasını Başkan İlker Ergüllü önledi.

Google’dan çocuklar için yapay zekâ açılımı

ABD merkezli teknoloji devi Google, yapay zekâ sohbet robotu Gemini’yi 13 yaş altı çocukların da kullanımına sundu. Bu karar yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli ve çocukların Gemini’ye erişimi sadece ebeveyn kontrolüyle mümkün olacak …

Microsoft’tan Çin yapay zekası DeepSeek’e yasak

Microsoft, Çin merkezli yapay zeka uygulaması DeepSeek’i çalışanlarına yasakladı.

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.