Ukrayna savaşında Dolmabahçe satrancı

Rusya ve Ukrayna Arasındaki Gergin Müzakereler İstanbul’da Sürüyor

Uluslararası toplum, Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşen görüşmelerde Rusya ve Ukrayna liderlerinden savaşa son verecek adımlar atmasını beklerken, tarafların açıklamaları krizi daha da derinleştirdi.

Rusya’nın Tavrı Net

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna lideri Volodimir Zelenski’nin İstanbul’da masaya oturup anlaşma çağrısını reddederek düşük seviyede bir heyet göndermesi, ateşkes konusunda isteksiz olduğunu gösterdi. Putin, görüşmeleri oyalarken ABD Başkanı Donald Trump’ı da zor durumda bıraktı.

Ukrayna lideri Zelenski, İstanbul’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından, barış adımlarından vazgeçmeyeceklerini belirtti. Zelenski’nin beklentisi, kalıcı bir ateşkesin sağlanması yönünde.

Rusya’nın İstanbul Yorumu

Rus heyeti başkanı Vladimir Medinski, Rusya’nın şartsız koşulsuz masaya oturmayacağını dile getirerek, uzun vadeli barış hedefi edindiklerini vurguladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise süreci “zorlu” olarak nitelendirdi.

Görüşmeler Sürüyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da yer aldığı liderler, kritik görüşmeler için İstanbul’da bir araya gelmeye devam ediyor. Dünya basınının da ilgi gösterdiği görüşmeler, uluslararası alanda büyük yankı uyandırdı.

Ukrayna’nın katılımıyla ilgili belirsizlik sürerken, İstanbul’da güvenlik önlemleri en üst seviyede tutulmaya devam ediyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. (Nerdun HACIOĞLU)

Basın Heyecanla Bekliyor

İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleşen görüşmeler, dünya basınının da yoğun ilgisini çekti. Gazeteciler, Ukrayna’nın katılımı konusundaki belirsizlik nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Olayı yakından takip eden basın mensupları, gelişmeleri anında aktarmak için çaba harcıyor. İstanbul’daki atmosferi ise sürekli güncelleyerek kamuoyunu bilgilendiriyorlar. (Ali Rıza AKBULUT / İSTANBUL)

Related Posts

İsrail Gazze’ye saldırdı! 7 kişi öldü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırılarda 7 Filistinlinin öldüğü belirtildi. Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail, bir insansız hava aracıyla (İHA) Beni Süheyla kasabasındaki Ebu Surur Caddesi’nde …

Resmi Gazete’de yayımlandı! Asılsız ihbarlara büyük ceza geldi

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla “Adalet Bakanlığı ilgili bakan yardımcısı” ibaresi “Adalet Bakanlığı Müsteşarı” olarak değiştirildi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni asılsız yere meşgul edenlere il valileri tarafından 1.500 Türk Lirası, asılsız ihbarda bulunanlara ise olay yerine giden ekiplerce tutanakla tespit edilmesi halinde 15.000 Türk Lirası idari para cezası verilecek.

Ruh sağlığını korumanın anahtarı 3-30-300 kuralı!

Yeşili görmek, ruhu iyileştiriyor. Uzmanlara göre şehir hayatının giderek artan baskısı ve doğadan kopuk yaşam tarzları, ruh sağlığımızı tehdit ediyor. Ancak bu durumu tersine çevirmek mümkün. Hollandalı kent ekolojisi uzmanı Cecil Konijnendijk’in geliştirdiği 3-30-300 kuralı, kent sakinlerinin hem zihinsel hem de fiziksel sağlığını korumanın basit ama etkili bir yolunu sunuyor.

Trafik dehşet: Tartıştığı motokuryeye silah çekti

Türkiye’de öfke kontrolü sağlanamaz hale geldi. Trafik kavgalarında tahammül seviyesi düştü. Pes dedirten bir kavga da Maltepe D-100 karayolunda yaşandı. Maltepe’de otomobil sürücüsü, D-100 Karayolu’nda tartıştığı motokuryeye silah çekti. O anlar başka bir sürücünün cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Trump’ı Katar jetleri karşıladı

ABD Başkanı Donald Trump, Körfez turunun ikinci ayağında dün Katar’ı ziyaret etti. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki temaslarının ardından Doha’ya geçen ABD Başkanı’nın uçağı Air Force One’a, havada Katar savaş uçakları eşlik etti.

Nekbe’nin kucağında doğan bir hayat

Kadın, çocuk demeden binlerce Filistinli 15 Mayıs 1948’de yanlarına evlerinin anahtarını alarak topraklarını terk etti. Tarihe Nekbe, yani büyük felaket olarak not düşülen o gün, 77 yıl sürecek bir zulmün de başlangıcı oldu. Nekbe’nin yıl dönümünde …