Provokasyon gibi karar: Batı Şeria’da ilhaka ramak kaldı

İsrail Yerleşimcilerinin C Bölgesinde Arazi Kaydı İçin Yeni Süreç

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in öncülük ettiği yeni adım, Batı Şeria’nın C Bölgesi’nde arazi kaydı sürecinin başlatılmasını öngörüyor. Bu karar ile tarihte ilk kez, işgal altındaki Batı Şeria’nın C Bölgesi’nde tapu kayıtlarının tek sorumlusu olarak İsrail devleti belirlenmiş olacak. Bu hamle aynı zamanda bölgedeki Filistin topraklarının yüzde 61’inin fiilen İsrail tarafından ilhak edilmesi anlamına geliyor.

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın emriyle, yetkililerin arazi tescil sürecini başlatacak ve 60 gün içinde arazi tescil planını uygulamaya hazır hale getirecek bakanlıklar arası bir ekip oluşturulması bekleniyor. Bu kararla birlikte, İsrail’in Batı Şeria’daki faaliyetlerini yürüten resmi birim, “C” bölgesindeki arazilere dair tapu kayıtlarını düzenleyecek, satış izinleri verecek, harçları toplayacak ve kayıt işlemlerini denetleyecek.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Gazze’ye yönelik operasyonların artacağını belirtti. Netanyahu, ordunun yakın zamanda “tam güçle” Gazze’ye gireceğini açıkladı. Ayrıca, Gazze sakinlerinin bölgeyi terk etmeleri için bir yöntem bulunduğunu ancak bu kişilerin kabul edilecekleri ülkelere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Netanyahu, Gazze’den ayrılma seçeneği sunulursa, Gazzelilerin yüzde 50’sinden fazlasının ayrılacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

Related Posts

TBMM’de, gelecek hafta RTÜK ve HSK üyeliklerine seçim yapılacak

TBMM Genel Kurulu’nda gelecek hafta 3 RTÜK, 5 HSK üyeliği için seçim yapılacak. RTÜK için AK Parti, CHP ve İYİ Parti kontenjanlarından birer üye seçilecek. RTÜK üyeliği için partilerden, 16 Mayıs Cuma gününe kadar isim bildirmelerinin isteneceği öğrenildi.

Trump Suudi Arabistan’da ikram edilen kahveyi içmedi

ABD Başkanı Donald Trump, 13-16 Mayıs tarihlerinde üç ülkeyi kapsayan Orta Doğu turunun ilk ayağı Suudi Arabistan’a geldi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD Başkanı Trump’ı, başkent Riyad’daki Melik Halid Havalimanı’nda karşıladı. Ziyaret sırasında ABD Başkanı Trump’a yerel kahve ikram edildi. Kahveyi içmeyen Trump sosyal medyada dikkatleri üzerine çekmişti. Baharatlı bir Arap kahvesi olan Ghahwa, Suudi misafirperverliğinin temel unsurlarından biri olarak biliniyor.

Kremlin: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın teklifini tamamen desteklediğini vurguladı

Kremlin: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın teklifini tamamen desteklediğini vurguladı

Marmara’nın turistik körfezinde müsilaj kabusu

Busa’nın Gemlik Körfezi müsilajla kaplanırken, ilçenin turistik mahallelerinin sahillerinde oluşan tabaka, endişeye yol açtı. Yaz sezonunun başlamasıyla, Bursa ve İstanbul’daki tatilcilerin akın ettiği Kumla, Karacaali ve Narlı mahallerinin sahillerindeki müsilaj, hem esnafı hem de vatandaşı tedirgin eti.

Rümeysa Öztürk, yaşadığı Massachusetts eyaletine döndü

Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle yaklaşık 6 haftadır gözaltında tutulmasının ardından serbest kalan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk, eğitim gördüğü Massachusetts eyaletine döndü.

4 ilde uyuşturucu operasyonu: 19 tutuklama

Denizli merkezli 4 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 22 şüpheliden 19’u tutuklandı.