İsrail’de sirenler çalıyor: “Yemen’den füze atıldı, şarapnel havalimanı yakınlarına düştü”

Yemen’den Atılan Füze Tel Aviv’i Hedef Aldı

İsrail’in iç kesimlerinde roket uyarı sirenlerinin çalmasına sebep olan olayda Yemen’den atılan bir füzenin Tel Aviv’e ulaştığı bildirildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan değerlendirmeye göre, füze Ben Gurion Havalimanı’na düşmüş durumda. IDF, Yemen’den fırlatılan mühimmatı durdurma girişiminde bulunduğunu belirtti.

Uyarı sirenleri Tel Aviv ve çevresinde çalarken, IDF tarafından yapılan açıklamada füzenin düşürülme çalışmalarının sonuçlarının hala incelendiği belirtildi. IDF’nin yaptığı açıklamada, füzenin Başarısız bir şekilde durdurulması sonucu Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na düştüğü ifade edildi.

İlk açıklamada mühimmatın bir parçasının İsrail’in iç kesimlerine düştüğü bilgisi verilmiş ancak olayın tam yeri hakkında net bir bilgi sağlanmamıştı.

Ben Gurion Havalimanı’nda Hafif Yaralılar Var

Haaretz gazetesi, şarapnel parçalarının Ben Gurion Uluslararası Havalimanı yakınlarına düştüğünü ve bu sebeple uçuşların aksadığını bildirdi. Devlet televizyonu KAN, havalimanının isabet aldığını ve iniş-kalkışlara geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

Haaretz’in haberine göre, olay sonrası havalimanına giden itfaiye ekipleri “çok sayıda kişinin hafif yaralandığı” bilgisini paylaştı.

Polisten Halka “Ben Gurion’a Gelme” Çağrısı

Acil durum servisleri yaralılar olduğunu doğrularken, IDF’nin ikinci açıklamasında havalimanına düşen mühimmatın kaynağının Yemen olduğu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Polis, halktan havalimanına gelmemelerini istedi.

Yemen’deki Husiler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla misilleme yaparak sürdürüyor.

Related Posts

PKK’lı grup, Öcalan’ın çağrısından sonra harekete geçecek: Bölge netleşti, törenle silah bırakacaklar!

Sürecin ilk adımı olarak bir grup örgüt üyesinin silah bırakacağı törenin Süleymaniye sınırlarında yapılması ısrarının “güvenlik” olduğu belirtildi

Muhammed Yakut’un cenazesinde ortaya çıktı: Zekeriya Öz’den yıllar sonra ilk fotoğraf

Firari FETÖ’cü eski savcı Zekeriya Öz, geçtiğimiz günlerde Hollanda’da hayatını kaybeden Muhammed Yakut’un Almanya’da düzenlenen cenazesinde ortaya çıktı.

CHP’li Antalya, Adıyaman ve Adana büyükşehir belediyelerine operasyon… CHP’li Şahbaz’dan iktidara ‘cunta’ mesajı: ‘Darbenin yeni ve ağır bir dalgası!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP’li belediyelere yönelik son operasyon ve gözaltılara tepki göstererek, “Bütün bunlar, ülkeye çöken sarayın 19 Mart cuntacıları ile gerçekleştirdiği devam eden darbenin yeni ve ağır bir dalgası. Ama sizin cuntanıza teslim olmuyoruz. Darbenin karşısında, Belediye Başkanlarımızın, halkımızın iradesinin yanındayız” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’ndan Mehmet Şimşek’e sert tepki: ‘Milleti yoksullaştırma planı tıkır tıkır işliyor!’

Tutuklu bulunan İBB Başkanı İmamoğlu “İki yıl önce %38 enflasyonla görevi alanlar, milletin çektiği bunca çileye rağmen %35’e düşüşü “başarı” diye sunuyor. Takdir milletimizindir!” dedi.

Denizden çıkan servet başlarını yaktı: 80’lik çift yargılanıyor

Fransa’nın batı kıyılarında 18’inci yüzyıldan kalma tarihi bir geminin enkazından çıkarılan altın külçelerin yasa dışı satışıyla ilgili olarak 80 yaşındaki roman yazarı Gay Courter ve 82 yaşındaki eşi Philip Courter mahkemeye çıkacak.

Saraçhane eylemcilerinden 15’ine tutuklama talebi

Saraçhane’deki mitingde gözaltına alınan 34 kişiden 15’i için tutuklama talep edildi. 19 kişi de adli kontrol istemiyle hakimliğe sevk edildi.