DİSKİ 8 ayda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı döşedi

Diyarbakır’da DİSKİ’den Altyapı ve İçme Suyu Hatlarına Yatırım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının azalması ve iklim değişikliği tehlikesine karşı kentte su tasarrufu bilincini artırmaya yönelik projelerle hizmet vermeye devam ediyor.

Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında modernizasyon çalışmalarını sürdüren DİSKİ, kent genelinde içme suyu ve atık su hattı döşeme çalışmalarını da hızlandırdı. Kent merkezinde 26 bin 32 metre, kırsal ilçelerde ise 53 bin 645 metre içme suyu hattı döşendi. Ayrıca kent merkezinde 3 bin 650 metre atık su hattı yapılırken, 13 kırsal ilçede 12 bin 285 metre atık su hattı oluşturuldu. Böylece toplamda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı ve 15 bin 935 metre yeni atık su hattı döşendi.

Köprülü Kavşaktaki Altyapı Sorunu Çözüldü

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa karayolundaki Kadın Doğum Hastanesi Köprülü Kavşak’ta yaşanan su birikimlerine neden olan altyapı sorununu çözüme kavuşturdu. Çalışma kapsamında bin 713 metre betonarme boru, 34 muayene bacası, 135 yağmur suyu ızgarası, bin 275 metre yağmursuyu bağlantısı ve 34 sfero döküm pik kapak yapıldı.

Mevcut Altyapıdaki Arızalar Onarıldı

Kent genelinde oluşan kanalizasyon ve içme suyu hatlarındaki arızalara hızlı müdahale edilerek toplamda 9 bin 486 metre içme suyu ve 4 bin 321 metre kanalizasyon arızası giderildi. Ayrıca 241 bin 613 metre kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi temizlendi.

Related Posts

Antalya’da iğrenç olay! Cinsel ilişki tuzağı

Antalya’da cinsel ilişki yaşamak için anlaştıkları 18 yaşından küçük 3 kişiyi dolandırıp darp eden 1’i kadın, 2 kişi tutuklandı.

Dev AVM’ye 21 yaşından küçükler giremeyecek

Adana’da bulunan Optimum AVM, son dönemde ortaya çıkan sorunları gerekçe göstererek girişlere yaş sınırı getirdi. Alınan karar ile 21 yaşından küçükler tek başına alışveriş merkezine giriş yapamayacak.

Evinin bahçesinde vuruldu, hastanede kurtarılamadı

Antalya’da evinin bahçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tabancayla vurulan Suriye uyruklu Abdurrahman Omar (26), hastanede hayatını kaybetti.

ABD’de yağmanın önü alınamıyor: Protestocular araç yakıyor, dükkanları talan ediyor!

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles kentinde Trump yönetiminin göçmen karşıtı politikalarına karşı başlayan eylemler 4’üncü gününde devam ediyor. Şehirde eylemler sırasında birçok yağmalama olayı yaşandı. Polis eylemcilere ses bombaları …

Son Dakika… Özgür Özel’den Ferdi Zeyrek paylaşımı: ‘Kalbimin yarısını kaybettim’

Son Dakika haberi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için yaptığı ilk açıklamada, “Birlikte hayal kurduğum ve sonra o hayalleri birlikte gerçekleştirebildiğim bir dostu, aklımın ve kalbimin yarısını kaybettim” ifadelerini kullandı.

Hasret Çakır’ın katiline ağırlaştırılmış müebbetin gerekçesi açıklandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde eski sevgilisi Hasret Çakır’ı, evinin balkonunda tüfekle öldüren Murat Bozkurt’a, verilen indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararının gerekçesi açıklandı.