8 saatte bir nöbet değiştirdiler! Dinlene dinlene 250 kişiyi dolandırdılar

Nevşehir’de Dolandırıcı Çete Çökertildi: 56 Kişi Gözaltında

Nevşehir’de internet üzerinden ikinci el eşya ve telefon satın alan 4 kişi, ürünlerin gelmemesi üzerine polise başvurdu. Yürütülen çalışmalar sonucunda, 250 kişiyi 500 milyon dolandıran çetenin liderinin Serkan K. olduğu tespit edildi. Serkan K. ve beraberindeki 56 kişi Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

‘SAHTE SİTELER KURARAK DOLANDIRICILIK YAPIYORLARDI’

Serkan K. liderliğindeki çetenin, sahte internet siteleri aracılığıyla vatandaşları dolandırdığı ortaya çıktı. Çete üyeleri, ikinci el eşya ve telefon sattıkları iddiasıyla insanları kandırdı ve şantaj yaparak paralarını aldılar. Ekipler, çete üyelerinin sürekli bilgisayar ve telefon başında nöbet tuttuğunu belirledi.

‘250 KİŞİYİ 500 MİLYON DOLANDIRMIŞLAR’

Zanlılar, dolandıkları paraları banka ve kripto hesapları üzerinden kripto paraya çevirdi. Toplamda 500 milyon TL’lik bir vurgun yaptıkları belirlendi. Operasyon kapsamında 56 şüpheli gözaltına alındı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Türkiye genelinde benzer yöntemlerle 250’den fazla mağduru 500 milyon TL dolandıran şahıslara yönelik operasyon düzenledi. 63 adreste eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 56 şüpheli yakalandı.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilgisayar kullanan çete üyeleri, 2. el eşya ve telefon satışı yaparak vatandaşları dolandırdı. Toplamda 250’den fazla kişiyi 500 milyon TL dolandırdılar. Operasyon sonucunda 56 kişi gözaltına alındı. 7 kişinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca operasyonlarda çok sayıda suç eşyası ele geçirildi” dedi.

Related Posts

İmamoğlu’nun afişlerinin toplatılmasına Bakan Yerlikaya’dan tek cümlelik yanıt

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İmamoğlu’nun afişlerinin toplatılmasına ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Yerlikaya görev ve sorumluluk alanlarında yer almadığını belirtti.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.

Bayrampaşa Belediye Meclisi üyesi iki isim, CHP’den istifa etti

Bayrampaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri Saki Teker ve Ali Karahasanoğlu, partilerinden istifa ettikleri duyurdu. Meclis üyeleri açıklamalarında “Mutlu’nun gayri ahlaki tutumları, para hırsı ve vatandaşların …